ÖZEL HABER - Gazete Alanya

Alanya'nın Kestel Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Mustafa Ç. (53), park halindeki otomobilinde oturduğu sırada aralarında husumet olan bacanağı Hüseyin Kodal (49)’ın yanına gelerek pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden Kodal ağır yaralandı. O sırada yoldan geçen Bahri Y. de seken saçmanın üzerine gelmesi sonucu yaralandı.  Kodal kanlar içinde kalırken, saldırgan ise olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Kodal’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

ARALARINDA HUSUMET VARDI

İddialara göre çiftçilikte geçimini sürdüren Hüseyin Kodal’ın aylar öncesinden bacanağı Mustafa Ç. (49) ile devam eden bir mahkeme süreci olduğu ve ailesi ile problem yaşadığı öğrenildi. Bir süre sonra eşinden boşanan ve aile düzeni bozulan Kodal, aralarını bozduğu iddia edilen bacanağı Mustafa Ç.’yi sözlü olarak taciz etmeye başladı.

KOLUNU KIRMIŞ

Psikolojik problemler yaşayan ve ayrılığı kaldıramayan Kodal, bacanağı Mustafa Ç.’nin yanına giderek  “Boşanmamıza sen sebep oldun” diyerek tartışmaya başladı ve yaşanan arbede de bacanağının kolunu kırdı. Mustafa Ç. ise Kodal’dan şikayetçi olarak olayı mahkemeye taşıdı. Sonrasında mahkeme süreci devam ederken dün akşam cinnet geçiren Mustafa Ç,  bacanağı Hüseyin Kodal’i park halindeki otomobilinin içinde pompalı tüfekle vurarak öldürdü.