Haber - Burak ÖZTUNÇ

Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün diğer birimlerinin 30 Şubat ve 24 Eylül tarihleri arasındaki 6 ayda suçla mücadele ve suç oluşmadan suç ve suçluya karşı vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Emniyet Müdürü Alper Avcı’nın verdiği bilgilerden satır başları şu şekilde:

“5 ilkokulumuzu ziyaret ettik. 630 öğrencimize "Ailemin trafik polisiyim " projesi kapsamında eğitici filmler desteğiyle trafik eğitimi verdik.

6 Anaokulumuzu ziyaret ettik. 580 öğrencimize çocuklar için özel olarak hazırladığımız “Polis ne yapar?” isimli çizgi film desteği ile polis mesleğini tanıttık

Alanya Aile ve Sosyal Gelişim Derneği’nin hazırladığı ve proje ortağı olarak katıldığımız “Kendine ve Alanya’ya yakışanı yap” projesi kapsamında ALTSO salonunda sivil toplum kuruluşlarının, lise öğrencileri ve vatandaşlarımızın katılımı ile seminer verdik. Liseler arası ödüllü slogan yarışması düzenledik. Trafik kuralları, trafikte saygı ve motosiklet kullanırken kask takmanın önemini içeren 23 adet kamu spotu formatında kısa eğitici videolar hazırladık.

6 mahallede mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızın katılımı ile huzur toplantıları yaptık

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak var olan Facebook sayfalarımıza ek olarak İnstagram sayfamızı da hayata geçirdik. Bu sayfalar aracılığıyla bilinçlendirme çalışmaları için hazırladığımız onlarca videoyu ve yüzlerce görseli son 6 ayda 1.567.000 vatandaşımıza ulaştık.

İlçemizde ikamet eden gazi ve şehit yakınlarını hiçbir zaman unutmuyor her fırsata onları ziyaret ediyoruz. Özel gün ve haftalarda veya bir sıkıntıları olduğunda mutlaka yanlarında oluyoruz.

2019-2020 eğitim öğretim yılında 2018-2019 eğitim öğretim yılında uyguladığımız  “ailemin trafik polisiyim “ projesi ve “Polis ne yapar?” projesine ek olarak hazırladığımız  “Trafikte saygı hayata saygı” projesi ile birlikte toplamda 3 projeyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

İSTEKLER DİLE GETİRİLDİ

Suç önleme konusunda kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve koordinasyonun arttırılması ile ilgili kararların alındığı toplantıda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri güvenlik konusunda isteklerini dile getirdiler.

Toplantıya katılan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları suçla mücadele ve güvenli bir kent yaşamının oluşması için Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini açıkladılar.