HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'da her geçen gün artan hırsızlık olaylarına dikkat çekmek için Perşembe günü Facebook  sayfamda “Gazipaşa'da her geçen gün artan ve bir çoğu Emniyete dahi intikal etmeyen Hırsızlık olaylarının önüne neden geçilemiyor?” Şeklinde yapmış olduğum paylaşımıma hırsızlık mağduru esnaflardan tepki gösteren yorumlar geldi. Bunlardan biride hırsızlık mağduru olan Gazipaşa'nın Yerel sanatçılardan efsane manav sahibi Selçuk Aslan'ın yorumu oldu. O yorumda şu ifadeler yer aldı:

“İki defa benim manavdan limon çalındı o çalınan limonları da ucuz bir şekilde ismini bilmiyorum ama satın alan manav arkadaşlarımız var 3 kez limon çalınırsa ve o limon yine ucuz diye herhangi bir manav tarafından alınırsa çocuğun ismini ve satın alan manavı ismini açık edip insanlarla paylaşacam”

AYNI GÜNDE FARKLI SOYGUNLAR

“Ben yaklaşık bir ay önce işyerimi açtım ama o günden bu yana işyerimden 2 defa 4 paket limon çalındı. Aynı günlerde ilçede bir kaç tane daha manavcının limonun çalındığını öğrendim. Emniyetten araştırdım daha sonra işyerimizden limon çalan şahsım ilçede daha önce zeytinyağı çalan kişi olduğu yolunda duyumlar aldım. Çalınan limon önce bir manava sonra çalınan limonun manava sonradaki çalınan limonunun da bir lokantaya satıldı.”

FİYATININ ALTINDA SATILAN ÜRÜNLERE KANMAYIN

Bir kişi fiyatının altında ürün satıyorsa bu mutlaka hırsızlık üründür. Esnaflarımız bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Eğer bir daha böyle bir olay yaşanıp çalınan ürününün her hangi bir esnaf tarafından alındığını öğrenirsem hem o esnafı ifşa edeceğim hem de hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” diyerek esnafların bu konuda çok dikkatli olmasını ve her önüne gelenden ürün almamasını istedi.

Hırsızlık mağduru olan diğer bir manavcı aynı günlerde kendisinin de limonunun çalındığını yazdı. Mağdur vatandaşlar hırsızlıkların çoğunun emniyete dahi yansıtmadığını ifade ederek meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı yeterince önlem almayan Emniyet mensuplarına tepki gösterdiler.