Edinilen bilgiye göre olay dün akşam saat 21.45 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla bir kafede bir süre oturan Hasan Kaya, kafeden ayrıldıktan sonra aynı kafede oturan iki kişi tarafından takip edildi. Aracını park ettikten sonra evine girmek için apartman girişine gelen Kaya'ya kapüşonlu mont giyen iki kişi sert bir cisimle saldırdı. Başından darbe alan ve yüzü kanlar içinde kalan Kaya'nın bağırarak çevreden yardım istemesi üzerine zanlılar olay yerinden geldikleri motosikletle kaçtı. Komşularının yardımına koştuğu Kaya, durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler bir süre zanlıları aradı ama bulamadı.

Gazipaşa Devlet Hastanesinde tedavisi yapılan ve darp raporu alan Kaya, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, "Gündüz sosyal medya hesabımdan 'Kurumları şikayet etmekten mahallesine hizmet edemeyen muhtar kim' diye bir paylaşım yapmıştım. Bu paylaşımın ardından muhtar M.O. öğle saatlerinde önümü keserek 'Seni silindir gibi ezerim, bu ilçede yaşatmam' diyerek tehdit etti. Ben de 'Elinden geleni yap' diyerek oradan ayrıldım. Kendisinden yarın şikayetçi olacaktım ama muhtar yarını beklemedi" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade veren Kaya, Muhtar M.O. ve olayı gerçekleştiren iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.