Alanya’da DNZ Emlak adı altında emlakcılık yapan V.K. isimli şahıs emniyet güçlerinin yaptığı operasyonla gözaltına alınmıştı. Emniyete yapılan dolandırıcılık müracaatına göre V.K. isimli şahsın Güllerpınarı Mahallesi’nde bulunan bir evi iki ayrı kişiye kiralamaya çalıştığı belirtilmişti. Emlakçı V.K.'nın 10 bin TL üzerinde dolandırıcılık yaptığı ve daha önce de pek çok kişiyi benzer yöntemlerle dolandırdığı iddia edilmişti.

Emlakçı V.K. elleri kelepçeli bir şekilde  adliyeye getirilerek savcının karşısına çıkmasının ardından serbest bırakılmıştı. Dolandırıcı V.K.’nın serbest bırakılması üzerine pek çok vatandaş isyan etti. Emniyete koşan ve aynı kişinin kendisini de dolandırdığını belirten vatandaşlar V.K’dan yeniden şikayetçi oldular.

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERİ DOLANDIRMIŞ

Dolandırıcı V.K.’nın öğrencileri bile dolandırdığı iddia edilirken, R. G., M. F. A., T.  F.’den depozito + kira ve emlakcı komisyonu için 4 bin 500 TL para aldığı ortaya çıktı. Mağdur olan ALKÜ’lü üç öğrenci Gazete Alanya’yı arayarak, “Basından öğrendiğimiz kadarıyla bizi dolandıran emlakçı serbest kalmış. Serbest kalması dava açılmayacağı anlamına gelmez. Söz konusu şahsa kamu davası açılmasını istiyoruz.” dediler.

“DAVADAN VAZGEÇERİZ”

Ailelerinden uzak hem akşamları çalışan gündüzleri eğitim gören emlakçı V.K. mağduru R. G., M. F. A., T.  F  İsimli öğrenciler yaptıkları açıklamada verdikleri 4 bin 500 TL parayı geri aldıkları takdirde davadan vazgeçeceklerini ifade ederek, “Bizler ailemize yük olmamak adına gündüzleri okuyup geceleri çalışıyoruz. Bu şartlarda 3 arkadaş birleşerek ev tutma kararı aldık. Bize Güllerpınarı Mahallesi’nde bir daireyi göstererek aylığının 2 bin lira olduğunu fakat “siz öğrencisiniz size bin 500 olur diyerek” bizden depozito + kira ve emlakcı komisyonu olarak 4 bin 500 TL aldı. Zor şartlarda kazandığımız parayı bu tür insanlara yedirtemeyiz. Bizim ödediğimiz parayı geri versin davamızdan vazgeçeriz.” dediler.

DOLANDIRICI EMLAKÇIDAN PİŞKİN AÇIKLAMA

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan dolandırıcı V.K.’nın “beraat ettim” demesi ise şaşkınlık yarattı. Adliyenin önünde çekilmiş resmim bile yok diyen V.K.’nın kelepçeli bir vaziyette adliyeye getirildiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından “foto montaj” demesi ise trajı komik bulundu.