p>Türkiye Gazeteciler Federasyonu\'nun 8. Olağan Genel Kurulu\'nda yeniden yönetime seçilen Alanyalı Gazeteci Mehmet Ali Dim Alanya’nın haklı gururu oldu. Yurt içi ve yurt dışından 82 meslek kuruluşunun üye olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu\'nun  Genel Başkan Vekilliği Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim getirildi.

82 MESLEK ÖRGÜT ÜYESİ, 20 BİN MESLEKTAŞ

Türkiye  () 8. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca\'nın listesi TGF’nin yeni yönetimini oluşturdu. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan\'ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı olağan genel kurulda iki dönem boyunca TGF Genel Başkanlığı yapan Atila Sertel oybirliğiyle \"Onursal Genel Başkan\" seçildi. Yurt içi ve yurt dışından 82 meslek kuruluşunun üye olduğu TGF Olağan Genel Kurulu’na 200’e yakın delege katıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi:

\"Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak mesleki sorunların çözümü noktasında aktif bir faaliyet içerisindeyiz. 1998 yılında kurulan federasyonumuz 17 yıldır, çağdaş demokrasiyle yönetilen ülkelerde uygulanan evrensel standartlardaki basın özgürlüğünü talep eden bir misyon üstlenmiştir. Bundan böyle de aynı talep doğrultusunda mesleki mücadelesini sürdürecektir. Bünyemizde bulunan 82 meslek örgütüne üye toplam 20 binin üzerinde meslektaşımızın temsilcisi olan federasyonumuzun, 8. olağan genel kuruldan daha da güçlenerek çıkacağına ve birlik beraberlik noktasında örnek bir yapı sergileyeceğine olan inancım tamdır.\"

GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞTUK

Daha sonra söz alan TGF eski Genel Başkanı Atila Sertel de, görevi boyunca desteklerini esirgemeyen cemiyet başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek \"Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine biz birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun sergilediği birlik, beraberlik bunun en güzel örneğidir. Biz bu federasyonu araba bagajında aldık. Bizim bu işi yapamayacağımızı düşündüler. Mücadele ettik, dirençli olduk ve şimdi kendi ayakları üzerinde duran, kendi mülkü olan, basının sorunlarının çözümü için yoğun bir mücadele veren çok daha güçlü bir yapıya kavuştuk.\" CHP İzmir 2. Bölge’den Milletvekili Adayı olduğunu hatırlatan Atila Sertel, bu dönem Meclis\'te çok sayıda gazeteci olduğunu ve basının sorunlarının çözümü noktasında etkin bir mücadele vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından 2012–2015 TGF yönetim ve denetim kurulu raporları oybirliğiyle ibra edildi.  Tek liste ile gidilen seçimde açık oylama yapıldı. Yılmaz Karaca’nın genel başkanlığında 15 kişiden oluşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu üç yıllığına göreve seçildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kadın başkanı Misket Dikmen, 15 kişilik yönetim kurulunun da tek kadın üyesi oldu. 

DİM TGF GENEL BAŞKAN VEKİLİ

TGF\'nin yeni yönetim kurulu, dün ilk toplantısını da gerçekleştirerek görev dağılımı yaptı. Genel Başkanlık görevine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca getirilirken, Genel Başkan Vekilliği görevine ise önceki dönem \'TGF Genel Başkan Yardımcısı\' olarak görev yapan Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim seçildi. Genel Sekreterliğe Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Genel Başkan Yardımcılıkları’na İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Veli Altınkaya, Sabah Gazetesi Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, Genel Sekreter Yardımcılığı’na Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, Genel Saymanlığa Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık getirildi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise Yönetim Kurulu üyelikleri görevini üstlendiler.

AYRI BİR GÜÇ HEYECAN

Genel Başkan Yılmaz Karaca, görev bölümü sonrasında yaptığı açıklamada, TGF’nin daha aktif bir çalışma dönemi içerisine gireceğini vurguladı. Karaca \"Genel kurulumuzun ilk toplantısında 200’e yakın delegemizin hazır bulunmuş olması, TGF’nin ülke genelinde en yaygın ve en büyük örgütlü güce sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Meslektaşlarımızın meslek örgütlerine olan aidiyet duygusuna bir kez daha tanık olmamız, bizlere ayrı bir güç ve heyecan vermiştir. Yeni görev döneminde mesleki sorunların çözümüne yönelik çok önemli projelerimiz ile gündeme geleceğiz. Tabii ki demokrasi, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusunda evrensel standartlara ulaşma noktasındaki kararlı mücadelemiz de sürecek. Anadolu basınının değişim ve gelişimini sağlamaya yönelik çabalarımız da gerek üye meslek örgütlerimiz, gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum içinde çalışarak devam edecek.\"