Haber: Gazete Alanya

CK Elektrik Dağıtım Şirketi’nin yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup saha çalışanları uzun zamandır maaşlarını alamadıkları için şirketin Alanya Hacet Mahallesi’ndeki şubesine gelerek yetkilileri protesto ettiler. Eylemin büyümesinin ardından CK Elektrik yetkilileri durumu polise ihbar ettiler. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine de dertlerini anlatmaya çalışan işçiler, mağdur edildiklerini dile getirerek, maaşlarının ödenmesini istedi.

 İşçilerin bir kısmı tepkilerini dile getirirken, ‘Biz hakkımız olan alacağımızı istemek için buraya geldik. Karşımızda Devlet’in polisini bulduk. Devletin polisini boş yere meşgul ediyorlar. Bu olay, tıpkı yavuz hırsız misali oldu. Hem alacaklıyız hem de suçlu duruma düştük’ şeklinde konuşarak bu duruma isyan ettiler.

Öte yandan yatacak yerlerinin dahi olmadığını dile getiren işçiler, ‘saat kaç oldu, bizim yatacak yerimiz yok. Öğle yemeğini bile siz yedirdiniz (polislere seslenerek), bu kadar polisi buraya yığmanın bir mantığı yok. Antalya çözemiyorsa Ankara’yı arayın. Bu adamların en azından teminatları yatsın. Bu nasıl rezillik?’ diye konuştu.

Bunun yanı sıra AEDAŞ yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, konunun asıl muhattabının taşeron olarak çalıştıkları 'Ünlü Elektrik' olduğunu, kendilerinin de bu olayın ardından o şirketle ticari ilişkileri kestiklerini duyurdu.