ÖZEL HABER - Yüksel SOYLU

Diyanet İşler Başkanlığı ülkemize gelen yabancılara İslam dinini anlatmak adına pek çok dilde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim bastırmıştı. İngilizce, Rusça ve pek çok farklı dilde basılan Kuran-ı Kerim’ler Alanya’daki camilerde de yerlerini aldılar.

Alanya’da 4 yıldır Arif Şerif’e Ünal Cami’nde imamlık yapan Celal Ceylan, bu kuranı kerimleri yabancı misafirlere dağıtıyor. Vatandaşlar tarafından oldukça sevilen İmam Ceylan, yabancı davetlileri hemen hemen her gün camide ağırladıklarını söyledi. Ceylan, “Diyanetin bastırdığı farklı dillerdeki Kuran-ı Kerim’leri yabancı misafirlerimize ve yerleşik yabancılara dağıtarak kendilerini İslam dinine davet ediyoruz.” dedi.

Camide yapılan birçok derse ve etkinliğe de yabancıların büyük ilgi gösterdiğini belirten İmam Ceylan, “Camimiz vakitlere bir saat kala açılır. Sabah namazı öncesi tefsir meal dersi, öğle ve ikindi namazı öncesi hadislerle İslam dersi, yatsı namazı öncesi İslam ilmihali dersi yapılmaktadır. Cemaat, turistler, çocuklar ve bayanlardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

İMAM CELAL CEYLAN KİMDİR?

1963 Ordu Fatsa doğumluyum.

İmam Hatip Lisesi’ni Çorum’da okudum. Şehit Erol Olçuk'un okul arkadaşıyım. 7 yıl beraber okuduk.

İstanbul Eyüp Sultan Cezr-i Kasım Camii İmam Hatibi iken Alanya Ârif Şerife Ünal Cami’ne istek üzerine geldim. Eyüp Sultan Cami’nde Din Hizmetleri Bürosu’nda Aile Danışmanı olarak uzun süre görev yaptım. Madde kullanan gençlerin rehabilitesinde, darulacezede, engelliler merkezinde gönüllü olarak çalıştım. Burada madde bağımlılığı hususunda çalışmaya devam ediyorum. Evli ikiz kız çocuğum ve Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf da okuyun bir oğlum var.