p>Halep\\\\\\\'ten muhaliflerin tahliyesi için çalıştıklarını belirten yetkili, Halep gündemiyle gerçekleştirilecek toplantıya Türkiye ve Rusya\\\\\\\'nın dışında İran, AB ve Körfez ülkelerinin de katılacağını açıkladı.

\ \ \ \

TOPLANTIYA MİT VE DIŞİŞLERİ YETKİLİLERİ DE KATILACAK

\ \ \ \

Reuters\\\\\\\'ta yer alan habere göre, görüşmelere MİT ve dışişleri yetkilileri katılacak.

\ \ \ \

GÖRÜŞMEDE SİVİLLER VE MUHALİFLER İÇİN KORİDOR KONUSU GÜNDEMDE OLACAK

\ \ \ \

Görüşmede, Halep\\\\\\\'te muhalifler ve siviller için bir koridor açılması ve ateşkes konularının değerlendirileceği belirtiliyor.

\ \ \ \

ÇAVUŞOĞLU\\\\\\\'NDAN İLK\\\\\\\"http://img3.mynet.com/1x1/grey.gif\\\\\\\" AÇIKLAMA

\ \ \ \

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, bu görüşmenin Rusya\\\\\\\'yla yapılan önceki görüşmeler gibi rutin bir toplantı olacağını, Türk yetkilileri tarafından yapılacak açıklamaların dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

\ \ \ \

 HALEP\\\\\\\'TE SON DURUM: HALK KUTLAMA YAPIYOR, \\\\\\\'ESAD SİVİL KATLİAMI YAPIYOR\\\\\\\'

\ \ \ \

Çavuşoğlu, \\\\\\\"Halep\\\\\\\'te ve Suriye\\\\\\\'de zulmün, katliamların durması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem Suriye\\\\\\\'yle yakından ilgilenen tüm ülkelerle, diğer aktör ülkelerle, İran ve Rusya başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle buradaki zulmün durması, ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme geçilmesi için çok gayret sarf ediyoruz. Ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını gördük. Ateşkes sözü vermesine rağmen Halep\\\\\\\'i zalimce bombalamaya devam ettiklerini gördük. Sivil halkın boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Vahşetin, en acımasız insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep\\\\\\\'te. \\\\\\\"Herkes sussa biz susmayacağız.\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

\\\\\\\"http://img3.mynet.com/1x1/white.gif\\\\\\\"

\ \ \ \

 

\ \