Manavgat’ta 14 Temmuz 2017'de tabancasını temizlerken, silahın ateş almasıyla başından yaralanan ve yakınlarınca hastaneye götürülen Ahmet Öz, doktorların çabasıyla yaşama döndürüldü; ancak bitkisel hayata girdi. Daha sonrasında Ahmet Öz için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nce yüzde 99 engelli raporu verildi.

2.5 YIL CEZA VERİLMİŞTİ

Ahmet Öz hakkında, kestiği çeklerin ödenmemesi sonucu alacaklılar tarafından 'karşılıksız çek kesmek' suçundan davalar açıldı. Ahmet Öz’ün aile bireylerinin haberdar olmadığı için davalar yüzünden ana borcunu ödemediği gerekçesiyle Öz’e 160 bin liralık adli para cezası verildi. Karardan haberi olmayan aile cezayı ödeyemedi ve icra mahkemeleri adli para cezasını 2.5 yıl hapis cezasına çevirdi. Daha sonrasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Öz, çağrılan sağlık ekibi tarafından ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

CEZA 3 AY ERTELENDİ

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen karar doğrultusunda ise hükümlü Ahmet Öz’ün cezasının çektirilmesi hayati tehlike oluşturacağından ve ertelenmesi gerektiği bildirildiğinden dolayı cezasının infazına 3 ay süre ile ara verilmesine karar verildiği belirtildi.