Çevik’in geçtiğimiz günlerde köşesine taşıdığı Kundu’daki Orion Pazarı ile ilgili yazdığı yazı nedeniyle darp edildiği öne sürüldü. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Öncelikle Ergin Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Son zamanlarda gazeteci ve siyasilere yönelik giderek artan saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Gazetecilere istediğini yazdırıp, istemediğini zorbalıkla yazdırmayacağını sanan zihniyeti bir kez daha kınıyoruz" denildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Alınan bilgiye göre saldırganlar bugün (dün) akşam üzeri Güney Akdeniz internet gazetesinin Aksu ilçesindeki bürosuna geldi. Sekreterden Ergin Çevik’in ofiste olmadığını öğrenen kimliği belirsiz kişiler, “Ona Kundu’dan selamımızı söyleyin. O anlar” diyerek oradan ayrıldı. Kamera kayıtlarına göre 3 kişi oldukları anlaşılan saldırganlar 1 saat sonra Pınarlı Kavşağı’nda bir restoranın önünde Çevik’in önünü kesti. “Gazeteci Ergin sen misin” sorusuna “evet” yanıtını alan saldırganlar, peş peşe attıkları yumruklarla Çevik’i darp ettikten sonra oradan uzaklaştı. Gazeteci Ergin Çevik, yakın tarihte Kundu’daki tartışmalı Orion Pazarı’nı köşesine taşımıştı. Saldırganların “Kundu’dan selam getirdik” demesi, Orion Pazarı ile ilgili hukuksuzluk haberlerini akıllara getirdi.

Öncelikle Ergin Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Son zamanlarda gazeteci ve siyasilere yönelik giderek artan saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Gazetecilere istediğini yazdırıp, istemediğini zorbalıkla yazdırmayacağını sanan zihniyeti bir kez daha kınıyoruz.

Bu tür saldırılar gazetecileri korkutamaz. Gazeteci her koşulda olan biteni yazmaya devam edecektir. Geçen hafta meslektaşımız İdris Özyol’a yapılan saldırıdan hemen sonra yaptığımız çağrıda olduğu gibi; adalet sağlayıcılarını Ergin Çevik’e saldıranları bir an önce cezalandırmaya çağırıyoruz."

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ise saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek:

"Son günlerde gazetecileri hedef alan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Endişe verici boyutlara ulaşan bu tür çirkin saldırılara karşı meslektaslarimizin daha dikkatli olmasını ilgili kurumların da tedbir almasını talep ediyoruz. Dün akşam yine Cemiyetimiz üyesi Ergin Çevik’e Aksu'da saldırı girişiminde bulunulmuş gazetecilik görevi engellenmeye çalışılmıştır. Basını bu ilkel yöntemlerle susturmaya çalışanlar bilmelidirler ki hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacak.Meslektaşimiza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıyı kınıyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu belirtir ilgili kurumlardan faillerin bir an önce yakalanarak adelete teslimini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.