Cumhuriyet Mahallesi'ndeki toptancı halinde 11 Nisan 2017 tarihinde saat 01.30 sıralarında 5 kişi arasında kavga çıktı. Kavgada, vücuduna 3 bıçak darbesi alan Burak Paşa ağır yaralandı. Serik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Paşa, yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan 4 şüpheliden Hakan Uğur Gönül, cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hakan Uğur Gönül'ün yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Antalya Cezaevi'nde bulunan Hakan Uğur Gönül, duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı. Taraf avukatları ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, savcının esas hakkındaki görüşüne kısmen itiraz eden sanık avukatı Faik Çıtak, öldürülen Burak Paşa ile Hakan Uğur Gönül'ün arkadaş olduklarını söyledi. Olaydan önce Burak Paşa'nın sanığın eski kız arkadaşıyla arkadaşlık etmeye başlamasından sonra aralarında tartışma yaşandığını, bu tartışmanın araya girenler tarafından büyümeden önlendiğini anlatan avukat Faik Çıtak, "Olay günü Burak Paşa ve Hakan Uğur Gönül birlikte Belek'e uyuşturucu almaya gitmiş. Dönüşte araçta yeniden tartışma çıkmış. Bu tartışma, halde yeniden çıkmış. Karşılıklı hakaret etmişler, bu sırada müvekkilim kendini savunmak amacıyla bıçak kullanmış. Burak Paşa'nın yaralandığını görünce de kendi arabasına alarak hastaneye götürmüş" dedi.

Müvekkilinin öldürme kastı olmadığını söyleyen avukat Faik Çıtak, “Eğer bir kişiyi öldürmek isterseniz, yaralandıktan sonra onu arabanıza alıp hastaneye götürmezsiniz. Bu anlamda savcının esas hakkındaki görüşünde belirttiği kasten öldürme suçlamasına katılmıyoruz. Burada öldürme kastı yok, kastı aşan öldürme olabilir. Hem ölen Burak Paşa, hem de müvekkilim arasında birbirlerini öldürecek derecede bir husumet yok. Bu nedenle müvekkilimin meşru müdafaadan beraatını talep ediyorum" dedi.

Hakan Uğur Gönül ise son savunmasında, "Çok pişmanın. Yemin ederim öldürme kastım yok. Takdir mahkemenindir" dedi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Hakan Uğur Gönül'ü önce ömür boyu hapse mahkum etti. Mahkeme heyeti daha sonra cezayı 15 yıl 5 aya indirdi.