Alanya'da müdürlüğünü yaptığı banka şubesi ile döviz büroları ve işadamlarından yüklü parayla ortadan kaybolan ve yakalanan Banka Müdürü A.İ ve kendisine yardım ettikleri gerekçeyle gözaltına alınan şahısların çoğu tutuklandı. Akşam saatlerinde sonuçlanan mahkeme kararı açıklandı. İşte Mahkemenin verdiği karar. Banka Müdürü A. İ, Kardeşi İ. İ,  C.T, A. G., A. O, tutuklandı.

Ayrıca S. A,  Banka elemanlarından H. Ü, S. K.T, ve E.Y. mahkemece yurtdışı yasağı getirilerek, Adli kontrolle serbest kaldılar.

OLAYIN İLK GELİŞMESİ;

Alanya'daki banka şubesinin müdürü A.İ.'nin, ucuz döviz alma bahanesiyle döviz büroları ve bazı iş insanlarından para topladığı, çalıştığı iş yerinden de yüklü miktarda para alarak, ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk belirlemelere göre, 2,2 milyon dolar, 1,5 milyon euro ve 1,5 milyon lirayla kayıplara karıştığı tespit edilen A.İ.'nin yakalanması için çalışma başlattı. A.İ.'nin, olay gecesi Alanya Gazipaşa Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek üzere uçak bileti aldığı; ancak uçağa binmediği iddia edildi. Aynı uçakla İstanbul'a giden kardeşi H.İ., polis tarafından gözaltına alındı. Alanya'ya getirilen H.İ., polis merkezindeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. H.İ., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan A.İ.'nin, topladığı paraların yanı sıra çok sayıda kişinin de dolandırıcılık iddiasıyla başvuruda bulunduğu ve toplam rakamın 100 milyon lirayı bulabileceği ileri sürüldü. Polisin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü A.İ.'nin yurt dışına çıktığı tahmin ediliyordu. A İmamoğlu yakalandığı sırada üzerinde 300 Bin TL nakit olduğu, diğer büyük miktarın ise Özbekistan'a gönderildiği iddia ediliyordu.

OLAYIN SON GELİŞMESİ;

Alanya'da banka şubesinden ve iş insanlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı suçlamasıyla ortadan kaybolduktan sonra İzmir’de yakalanan banka müdürü A.İ. ile 3 kişinin ardından, 4 kişi daha gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 8’e yükseldi.

Alanya’da geçen Cuma günü müdürlüğünü yaptığı banka şubesinden ‘Bir müşteri ziyaretine gidiyorum’ diyerek ayrılan A.İ., mesai bitimine rağmen dönmeyince çalışma arkadaşları durumdan şüphelendi. Yapılan araştırmada A.İ.'nin ‘Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum’ diyerek bazı döviz büroları ile iş insanlarını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı ileri sürüldü. Bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri de A.İ.’nin yakalanması çalışma başlattı.

KAFEYE BASKINDA YAKALANMIŞTI

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında özel ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, A.İ.'nin İzmir’de olduğu bilgisine ulaştı. A.İ.'nin, İzmir'in Torbalı ilçesinde amcası İ.İ.’nin yanında olduğunu tespit eden polis, araştırmalarını bu yönde sürdürdü. İzmir ile Alanya polisi, teknik ve fiziki takibin ardından A.İ.'nin Yunanistan'a kaçmak için A.Y.O. ile buluşacağını tespit etti. Önceki gün Torbalı’daki bir kafeye baskın düzenleyen ekipler A.İ., amcası İ.İ., kaçması için kendisine yardım ettiği iddia edilen A.Y.O. ve A.G.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda TL, döviz ve tabanca ele geçirildi.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından 4 şüpheli, Alanya polisi tarafından ilçeye getirildi. 4 şüphelinin işlemleri sürerken, soruşturma kapsamında M.A., C.T., Y.G. ve S.A. da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.