Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Kurban Bayramında vatandaşların huzur içinde tatil geçirmeleri için şehir içi ve şehir dışı trafik birimleri tarafından 24 saat esasına göre çalışılacağını söyledi.  Antalya'da 1 helikopter, 100 ekip, 18 şahin timi ve 40 yaya devriye ekibi ile günlük hizmet vereceğini söyleyen Şengül, 9 gün boyunca 1105 ekip, 169 şahin görevlisi ve 102 yaya görevlisiyle toplam 3 bin 349 personelle tedbir alacaklarını aktardı. Şengül, ayrıca polis ekiplerinin sürücülerin sıklıkla yaptığı kural ihlallerinden emniyet kemeri, aşırı hız, araç kullanırken cep telefonu kullanımının önlenmesi için uygulamalara ağırlık verileceğini belirtti.

BAYRAM ÖNCESİ TEDBİRLER

9 günlük resmi tatilin ve Kurban Bayramının etkisiyle Antalya'ya çok büyük ziyaretçi akını olacağını söyleyen Nurettin Şengül, "Bayram öncesinde giriş trafiğine yönelik tedbirleri planlamaya çalıştık. Malum ilimize giriş yolları dağlık, uçurum ve virajlı yollar. Burada ekiplerimiz vatandaşların tamamını durdurup, gidecekleri yol kesimlerinin tehlikeli olduğuna yönelik uyarılarda bulunulacak. AVM ve mezarlık önlerinde yoğun önlem alacağız. Otogarlarımız, otobüslerin toplu taşıma araçlarının bulunduğu yerler yine en büyük hedeflerimiz arasında. Burada otobüslerde sürücülerimizi uyarıyoruz, vatandaşlarımızı da sürücüyü denetlemesi konusunda uyarıyoruz. Emniyet kemerleri takılı değilse yolculuk boyunca bunu takmalarını istiyoruz" dedi.

BAYRAM SONRASINDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Bayram sonrası çalışmaları hakkında da bilgi veren Şengül, dönüş trafiğinin de yoğun olacağını, trafik denetlemelerinin de sıkı olacağını dile getirdi. Şengül, "Bayramda vatandaşlarımızın trafik kazalarından zarar görmemesi en büyük hedefimiz. İnşallah hiçbir vatandaşın burnu bile kanamadan bu bayramı geçirmiş olacağız" dedi.

YOLCULAR BİLGİLENDİRMEDEN MEMNUN KALDI

Ardından trafik şube ve denetleme ekipleri, otogardaki otobüslerin içine girerek, yolculara çalışmaları hakkında bilgi verdi. Trafik polisleri, yolculara şoförün emniyet kemerini takmaması, aşırı hız yapması ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşması durumunda polis ekiplerine rahatlıkla haber vermeleri gerektiğini söyledi. Polis ekiplerinin bayram öncesi uyarılarını dikkate alan yolcular, bu bilgilendirmeden mutlu olduklarını belirtti.