Alanya’da meydana gelen olaylarda Saray, Avsallar ve Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan farklı kuyumcu dükkanlarını soyan şüpheliler daha sonrasında yüklü miktarda parayla kayıplara karışmıştı. Daha sonrasında Başsavcılık tarafından verilen talimatla polis tarafından kurulan özel ekip zanlıları yakalamak için çalışma başlatarak 4 kişiyi gözaltına almıştı. Bugün emniyet güçleri olayla ilgili olarak 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

2 KİŞİ DAHA ADLİYEDE

Emniyetten gelen son bilgilere göre bugün saat 08.00’da Alanya’ya getirilen 2 şüpheli sorgularının ardından hakim karşısına çıkacak. Kuyumcu çetesiyle bağlantısı olduğu düşünülen H.C. ve A.K. isimli şüphelilerin Tarsus ve Diyarbakır’da yapılan operasyonlar neticesinde Alanya’ya getirildiği öğrenildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Alanya’nın çeşitli mahallelerinde gerçekleşen soygunların ne kadar büyük bir titizlikle yapıldığını gören polis bir kez daha şok oldu. Kameralara takılan o görüntülerde şüphelilerin soygunu gerçekleştirdikten sonra iz bırakmadan olay yerlerini terk ettikleri görülüyor.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ ?

Alanya’da meydana gelen olaylarda Saray, Avsallar ve Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan farklı kuyumcu dükkanlarını soyan şüpheliler daha sonrasında yüklü miktarda parayla kayıplara karışmıştı. 300’ün üzerinde kamera kaydı inceleyen polis ekipleri zanlıların kimlik bilgilerini tespit etmişti. V.K.,E.K. ve M.Ç. İstanbul'da yakalanırken, H.K. adlı suç ortakları ise Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Ekipleri tarafından eş zamanlı yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Daha sonrasında haklarında “hırsızlık ve suç işlemek için örgüt kurmak“ suçlarından işlem yapılan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdi.