GAZETE ALANYA ÖZEL HABER- MUAMMER SOYLU

Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri son günlerde yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Bir ihbar üzerine harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM ekipleri İran asıllı vatandaşın dedesinden kalma mirası olan 10 milyon Euro’luk (yaklaşık 65 milyon TL) değerindeki tarihi eserin yağmalatmaktan son anda kurtardı. 


Olay şu şekilde gelişti.

Dün  (2 Kasım 2018) Alanya KOM Grup Amirliğine davacı olarak müracaatta bulunan İran Vatandaşı M.F. isimli şahsın İran’daki dedesinden miras;  Henri Matisse’in eseri olan kıymetli tabloyu bir takım planlarla, tehditle ve silah zoruyla elinden aldığını iddia ettiği Y.E. ve M.Y yanlarında bulunan ve müşteki’nin kafasına silah dayayarak zorla araca bindiren açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen şahıs ve müşteki şahsın arkadaşı olan A.M.V isimli şahıslardan davacı ve şikayetçi oldu.


Olayı titizlikle incelemeye ve sıkı takibe alan Alanya KOM Grup Amirliği görevlileri, yaptığı araştırmalarda şüphelilerin Y.E. ve M.Y. isimli şahıslar oldukları tespit etti. Alanya KOM ekipleri 10 milyon Euro’luk (yaklaşık 65 milyon TL) değerindeki tarihi eser tablonun ele geçirilmesi için Alanya Cumhuriyet Başsavcılığından şüphelilerin adreslerinde arama kararı çıkartıldı. Y.E. ve M.Y. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramada davacı M.F. isimli şahısa ait olan tablo Y.E isimli şahsın ikametinde ele geçirildi. Y.E. ve M.Y. isimli şahıslar yakalanarak göz altına alındı. Emniyet güçleri kimlik bilgileri tespit edilemeyen bir şahıs ile A.M.V isimli şahısların tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmaları sürdürüyor.
Öte yandan Henri Matisse’in eseri, tarihi eser tabloyu bir takım planlarla, tehditle ve silah zoruyla elinden aldığını iddiasıyla göz altında tutulan Y.E. ve M.Y bugün Adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.