HABER - Muammer SOYLU

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 10 milyon liralık üç ayrı senedin Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından çalındığı iddiasıyla tutuklanan Temiz kardeş bugün serbest bırakıldılar. 6 ay Mahmutlar Cezaevinde tutuklu kalan Hasan T. ile Mustafa T.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı.

OLAYIN GELİŞİ ŞÖYLE OLMUŞTU

Alanya’da bir icra dairesinde yaşanan olay gündeme adeta bomba gibi düştü. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından çalındığı tespit edilen 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Olayı derinlemesine araştıran Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Mustafa T., Hasan T., T.D., K.T. ve G.A. isimli şüphelileri adreslerinde gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından ‘resmi belgede sahtecilik ve rüşvet’ suçlarından adliyeye sevk edilen K.T. ve G.A. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

250 BİN TL VERİLDİ

Alanya’da otelcilik yapan Hasan T. ile bir dönem kuyumculuk yapan ağabeyi Mustafa T.’nin kuzenleri, geçen ay iki kardeşin yanına gelerek elinde, üzerinde merhum babalarının imzasının bulunduğu çok sayıda senet olduğunu söyledi. Toplam tutarının 400 bin Euro (2.400.000 TL) olduğu iddia edilen senetler konusunda akrabalarıyla pazarlığa oturan Hasan T. ile Mustafa T. 250 bin Türk Lirası vererek senetleri aldı. İddiaya göre, akrabaları birkaç hafta sonra yeniden gelerek bu kez elinde 10 milyon Türk Lirası değerinde daha senetler olduğunu belirterek yeniden para istedi. Bu parayı vermeyeceklerini, senetlerin sahte olduğunu söyleyen Hasan T. ile ağabeyi Mustafa T. ödeme yapmayı reddetti. Akrabaları bunun üzerine senetleri icraya verdi. İcra dairesi tarafından teslim alınıp kasaya konulan senetlerin bir süre sonra çalındığı, yerlerine ise sahtelerinin konulduğu yönünde polise bir ihbar geldi.

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Alanya Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla düğmeye bastı. İddiaya göre polisler orijinal senetleri kasadan alıp Hasan T. ile ağabeyi Mustafa T.’ye 100 bin lira karşılığında verip yerlerine sahtelerini koyan icra dairesi çalışanları sorguya aldı. Ardından da Hasan T. ile Mustafa T.’yi  gözaltına aldı. Gerçek senetlerin kasadan alınıp yerlerine sahtelerinin konulmasının ise, icra dairesi çalışanının, kendisine vaat edilen 100 bin liranın 60 bin lirasını alamadığı için polise ihbarda bulunması sonucu ortaya çıktığı ileri sürülüyor. Polis olayla ilgili soruşturmasını derinleştirirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.