Alanya'dan yakın çevresinden topladığı 100 milyon TL değerinde parayla ortalıklardan kaybolan  banka müdürü Arif.İ. İzmir'de enselendi. İzmir'de yakalanan A.İ.'nu almak için Alanya polisi yola çıktı. Banka vurguncusu Müdür A.İ. yarın öğle saatlerinde Alanya'da olması bekleniyor.

Olayın gelişi; Arif İ. ve bir bayan çalışanın piyasadan yaklaşık 100 milyon TL para toplayarak ortadan kaybolduğu iddia edildi.Yapılan incelemelerde, Arif İ'nin bazı döviz büroları ile Alanya’nın tanınmış işadamlarından yaklaşık bir kaç gündür 100 milyon liraya yakın parayı “Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum” diyerek topladığı iddia edildi. Arif İ’nin, çalıştığı banka şubesinden ise 1.5 milyon Türk Lirası, 1.5 milyon Euro ve 2.2 milyon dolar aldığı da iddia arasında yer alıyor.

Dolandırılan müşterilerden sadece birinin 23 milyon TL kaptırdığı, diğerlerinin zararının daha az miktarlarda olduğu, şu ana kadar 6 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla emniyete başvurduğu belirtildi.

Bankada resmi işlem görmeyen paraların Bankacılık Kanunu'na göre karşılanmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

A.İ.2nin kardeşi Hakan.İ. ise İstanbul'da yakalanmış, Alanya'ya getirilerek Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadesinden sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak bugün cezaevine gönderilmişti.