Mahmutlar’da eskicilik yapan İzzet D. (70) adlı bir vatandaşın 13 yaşındaki bir erkek çocuğuna zorla cinsel istismar ettiği iddiası Alanya’da şok etkisi yarattı.

Edinilen bilgilere göre, Mahmutlar Göleviz Mevkii’nde ikamet eden Erhan Akyol isimli bir vatandaşın iddiası ile ortaya çıkan iğrenç olay mide bulandırdı. Mahmutlar Jandarma Karakoluna giderek, 13 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar uygulandığı gerekçesiyle şikayette bulunan Baba Erhan Akyol, “Oğluma eskicilik yapan bir şahıs, ‘5 lira, 10 lira para vereceğim’ diyerek el ile taciz ediyor iddiasında bulundu. 

Baba Erhan Akyol yaptığı açıklamada, “Mahmutlar Jandarma Karakoluna giderek zanlı hakkında şikayette bulundum. Benim çocuğumun başına böyle bir olay geldi başkalarının çocuğuna gelmesin diye uğraşıyorum. Zanlının yakınları gelerek,'Aramızda halledelim' diyorlar neyi halledeceğiz bu işin halletmesi olur mu?” diye konuştu.

“HURDA ALMAYA GELMİŞ”

Mahmutlar’da meydana gelen iğrenç olayda, eskicilik yapan 70 yaşındaki İzzet D., tarafından istismara uğradığı iddia edilen13 yaşındaki erkek çocuk, babasına olayı şöyle anlattı. “Oğlum olay günü bana tanımadığım bir telefondan ulaştı ve “Baba yetiş bana hurdacı saldırdı” deyince bende,‘ne oldu oğlum, anlat’ dedim. “Baba evin arkasında bulunan eski eşyaları hurdacılık yapan yaşlı bir dedeye satacaktım, evin arkasına geçince beni dudağımdan zorla öptü, bana dokundu eliyle çeşitli yerlerimi elledi. Kendisi de dokunmasını istedi, dokunursan 5-10 lira veririm” dedi. Daha sonra ‘kimseye söyleme sana daha çok para veririm’ dedi ben kaçarak elinden zor kurtuldum” diyerek ağlayarak olayı bu şekilde bana anlattı. Bende Mahmutlar Jandarma Karakolu’na giderek şikayette bulundum ve zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.” dedi.

Mahmutlar veya bölgede böyle insanların toplumda yer almaması gerektiğini savunan Baba Erhan Akyol, “İyiki benim oğlum akıllılık yaparak yanından kaçmış kandırılabilirdi de. Böyle insanlar toplumumuzda bulunmamalı, tüm aileleri, anne babaları uyarıyorum. Çocukları ile iletişim halinde olsunlar, benim yaşadığım olayı yaşamasınlar.” dedi.