TSK yapılan ikinci son dakika açıklamasında 2 askerin şehit olduğu 4 askerin ise yaralandığı duyuruldu. TSK'dan gece saat 22.35'te yapılan üçüncü açıklamada ise 4 askerin şehit olduğu ve 2 askerin de yaralandığı bildirildi.

Dün Suriye sınırında saat 13:00 sıralarında TSK'ya ait Atak tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 askerimiz şehit olmuştu.

Düşen Atak helikopterindeki şehit olan 2 askerle birlikte toplam şehit sayısı 11 olurken, 39 teröristin ise etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütlerine büyük darbeler vurulurken, acı kayıplar da yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre; dün Hatay sınırındaki Cinderesi Bölgesi’nde geçici görevde bulunan Tatvan Komando Taburu’na saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 askerin şehit olduğu 11 askerin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıya ilişkin TSK’dan peş peşe açıklamalar geldi.

TSK’DAN İLK AÇIKLAMA: 3 ŞEHİT, 5 YARALI

Genelkurmay’dan yapılan ilk açıklama şöyle:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

TSK’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: 2 ŞEHİT, 4 YARALI

TSK’dan akşam saatlerinde ikinci bir açıklama daha geldi. Gelen son dakika açıklamasında şöyle denildi:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 11 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

TSK’DAN ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA: 4 ŞEHİT, 2 YARALI

TSK’dan gece saat 22.35’te yapılan üçüncü açıklamada 2 askerin şehit olduğu ve 2 askerin de yaralandığı bildirildi.

TSK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 13 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

YARALI ASKERLER HASTANEYE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan askerler Hatay’da bölgedeki hastanelere sevk edildi.  Bölge protokolü de hastaneye gelerek askerlerin durumları hakkında bilgi aldı.

ERDOĞAN: HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ

Peş peşe gelen acı haberlerin ilkini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. AKP İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan  “Bu sabah itibariyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat ödeyecekler.” dedi.

ÇOK SAYIDA UÇAK VE HELİKOPTER SEVK EDİLDİ

Helikopterin düşürüldüğü bilgisinin ardından bölgedeki hava trafiği de arttı. Çok sayıda helikopter ve uçak bölgeye sevk edildi.