p>Adana’da 2 polis memurunun şehit edildiği saldırıya yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 3’ü kadın 14 zanlı adliyeye sevk edildi.
Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan 2 PKK’lı teröristin ise kimlikleri belirlendi.

Merkez Seyhan İlçesi’nin Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki özel bir hastaneden çıkan ekip otosuna düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları Bircan İlhanlı ile Süleyman Çakır şehit oldu. Saldırıda ekip otosunu kullanan İsa Doğan ise yara almadan kurtuldu. Olay sonrasında Adana Emniyet Müdürlüğü, saldırganları ve yardımda bulunanları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
 Özel Harekat Timleri’nin de katıldığı helikopter destekli operasyonda, Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde bir çok adrese giren ekipler, 3’ü kadın 14 kişiyi gözaltına aldı, adreslerde yapılan aramalarda ise örgütsel doküman ve pompalı olarak adlandırılan otomatik av tüfeği ele geçirildi.
KADIN ŞÜPHELİ ZAFER İŞARETİ YAPTI
Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün boyunca sorgulanan zanlıların saldırganların saklanması ve kaçışlarında yardım ettikleri saptandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 14 zanlı, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, destek sağlamak suçlarından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen kadınlardan biri görüntü alan gazetecilere zafer işareti yaptı.
Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi’nde görevli 2 polisi şehit eden PKK’lı teröristlerin kimliklerini tespit eden ekipler, kaçan zanlıları yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.