Öncelikle geçen hafta bay bayan demeden yaptığı estetik ve bakım süreçlerini paylaşan tüm okurlara teşekkür ediyorum. Siz bu kadar cesur oldukça ben yaptığım işe de, yazılarıma da daha çok güveniyorum. Neyse, çenem elime vurmadan ben asıl konumuza döneyim.

Geçen hafta paylaştığım gibi kalıcı makyajdan bahsedeceğim. Seneler önce lösemi hastaları için bulunan bu işlem günümüzde bay bayan herkesin tercih ettiği bir bakım şekli olmuştur.

(Bu arada tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum)

Genelde bayanların tercih ettiği, bu işlemi artık erkekler de tercih etmekte ve uygulamakta. Kaşları seyrek ya da bozuk şekle sahip olan erkekler, bayanlara göre daha naturel atım yaptırarak belli belirsiz doğal kaşlara sahip olabilirler.

(Bence gayet güzel ve doğal)

(İtiraf edin!  Bence çok doğal ve bakımlı racona ters gelen bir şey de yok )

BİR TUTAM KADIN, BİR TUTAM ERKEK

Kalıcı makyajda en önemli üç unsur vardır:

1-Uygulayan kişinin güvenirliği/bilgisi,

2-Hijyen,

3- Kullanılan malzemeler.

Örnek aldığım ve bir gün umarım onun kadar iyi olurum dediğim ve bu işe imzasını atmış üç, dört isim var.  Örnek aldığım diyorum, çünkü güzellik sektöründe daima en iyiyim denmemeli. Evet, işimde iyi olduğuma inanıyorum ama bu demek değil ki benden kat kat iyi olan ustalarıma bilmişlik taslayacağım. Hepsinin ellerinden öperim ve başarılarının devamını dilerim. Tabi ki diğer meslektaşlarıma da bol bereketli çalışmalar diliyorum.

Gelelim ilk aşamaya. İşlem yaptıracak kişinin sertifika, hijyen, ortamdan daha sonra bakacağı ve önemseyeceği diğer şey uzmanın yaptığı işlemlerdir. Asla önceki yaptığı işlere bakmadan, sırf fiyatı ucuz diye o sedyeye teslim olmayınız. Kalıcı makyaj kaş ve dudakta saç rengine göre yapılmaz. Çünkü kişinin saç rengi zamanla değişebilir. Bu yüzden öncelik, cilt rengi ve yüz hatlarına göre verilmelidir.

Şahsi fikrim, saçı yüzde oranda daha beyaz olan kişilere, babaanne rengi dediğimiz hoş bir kırçıllaşmış gri tonlarında uygulama ya da küllü kahve renkleri ile işlem yapılabilir. Sarı saçlı diye sarıya çalan kahve, siyah saçlı diye kömür karası (bıyık gibi) tonlar kullanılmamalı. Yüz hattını ele alarak, ölçtüğümüz kaş mesafesi de çok düzgün yapılmalı ve kişinin ifadesine gidecek en az 2 kaş modeli sunulmalıdır.

Kalıcı makyaj için gelen çoğu müşteri bilinçsiz oluyor. Kulaktan dolma ya da gözünün önündeki örnekten korkmuş bir şekilde, ne yaptıracağını bilmeden yanaşıyor size. Bilgilerinizi karşınızdaki kişiye hiç bıkmadan usta bir şekilde, gerekirse dakikalarca anlatmak zorundayız.

Boyaların karışımından ne çıkar?

Hangi pigmentler bize o korkunç mavi, yeşil, bordo renklerini verir?

İşlem sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Hijyen nasıl sağlanmalıdır?

Bu gibi tüm soruların cevabına hakim olunmalıdır.

ASLA TATTOO/DÖVME BOYASIYLA, KALICI MAKYAJ YAPILMAMALIDIR.

Ohhh! Hem saçma sapan yaptığın işlemlerden su gibi para al hem paraya kıyıp birkaç kalıcı makyaj boyası alama. Arkadaşlar, kaç çeşit kahve tonu var haberiniz var mı? Bazılarını görüyorum ki bir siyah, bir kahve, bir de kırmızı boya götürüyor işi. Yok öyle bir dünya. Eğer bu işi yapıyorsanız taşın altına elinizi koyacaksanız. Kimse kimsenin yolunacak tavuğu değil.

 ANESTEZİ KREMİ

Uygulama yapacağınız bölgeyi, çok sağlam olduğuna inandığınız kremlerle uyuşturmalısınız. Kişinin o kadar acı çekmesine, sızlana sızlana ellerinizin arasında can çekişmesine gerek yok. Özellikle yaşı ileri olan bayanlarda işlem sırasında çok ciddi sağlık problemi olabilir. O yüzden bunun için de pamuk eller cebe…

(Sözüm gözlemlediğim ve duyduğum birkaç kişiye)

KALICI MAKYAJLA

Bakışlarınızı daha dinç ve güzel yaptırabilirsiniz. Kaza, şekil bozukluğu ya da yaşlanma sonucunda deforme olan bölüme, yeni bir kaş tasarlatarak birkaç santim yukarıdan işlem yaptırıp fresh ya da daha genç gözükebilirsiniz.

EYELİNER

Çoğu insanın yapmaktan çekindiği ama benim en sevdiğim işlem. Yalnız çok çok dikkat edilmeli. Eyeliner ucunun biri aşağıda, diğeri yukarıda olmamalı. Yaşı ileri olan bayanlar en zorudur. Yapılan kuyruk (çoğunda bence yapılmamalı) kendini göstermediği için ve diğer yaşlanma sürecini de göz önünde bulundurarak çok dikkatli ve doğal yapılmalıdır. Kişinin göz şekli ele alınarak eyeliner şekli verilmelidir, modaya göre değil...     

DUDAKLAR

Dudak pigmentleri azalıp renk kaybı yaşayan müşterilerimizin hatta ince dudak sevmeyen, çerçevesi bozuk olan kişilerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir uygulama. Sadece dudak çerçevesi yerine dolumla beraber yapılırsa daha doğal ve hoş durduğuna inanıyorum. Bir de renkler doğal seçildi mi, daha ne denebilir ki?

(Çok kötü bir işlem.  Hem sadece çerçeve kullanılmış hem de orantısız ve kalın çekilmiş)

(Güzel tonlama ve şekil verilmiş, dolumla beraber uygulama yapılmış bir işlem)

Sayfa sayfa bu konuda size daha birçok şey yazabilirim. Lakin daha fazla baymak istemiyorum. Umarım araştırmalarınızı iyi yapıp maddi ve manevi emin ellere teslim olursunuz.

Bu arada sorular biriktikçe,

-gazetealanya’dan

-Facebook’tan

-Instagram’dan sorduğunuz sorulara bir dahaki yazımda cevap vereceğim. Cevap verirken de yazdığım dedikoduları kaçırmayın derim…

BAKIMLI GÜNLER