Özel Haber - Muammer SOYLU

ANEX Tur’a ait bir servis aracı kırmızı ışıkta geçerek motosikletli kadına çarptı. Olayda motosiklet sürücüsü kadın ağır yaralandı.

Alanya’da faaliyet gösteren en önemli tur şirketlerinden olan ANEX Tur’a ait olan servis aracı bugün motosikletli bir kadına çarptı.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre; Alanya Eski Devlet Hastanesi kavşağında Gazipaşa- Alanya istikametinde seyir halinde olan Yusuf Y.’nin kullandığı minibüs, 30 yaşındaki Yasemin Aktaş’ın kullandığı motosiklete çarparak orta refüje çıktı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücü kadın yaklaşık 50 metre asfaltta sürüklendi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yasemin Aktaş’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, daha sonra hastaneye kaldırarak yoğun bakıma aldılar. İç organlarında parçalanma ve kırıklar oluşan Aktaş yoğun bakımda tutuluyor.

Emniyet güçleri ANEX Tur sürücüsü Yusuf Y.’yi ise gözaltına aldılar.

“ANEX TUR BUNU YAPARSA”

Geçtiğimiz günlerde Alanya’da bir safari minibüsü kaza yapmış olayda bir kişi hayatını kaybetmiş ve 11 kişi ise yaralanmıştı. Bu üzücü olayın hemen ardından bu kez de ANEX Tur’a ait bir servis aracı adeta ölüme davetiye çıkardı. “Servis araçları otel, havalimanı gibi belirlenen noktalara yetişmek için oldukça hızlı ve tehlikeli bir şekilde yol alıyor ve birçok hayatı da tehlikeye sokuyor diyen görgü tanıkları, “Ne acelesi vardı bilmiyoruz ama tüm araçlar kırmızı ışıkta durmuşken bu minibüs sağ şeritten hızla geçmeye çalıştı. Sanki hiç ışık yokmuş gibi son sürat yoluna devam etmek istedi. O esnada karşıya geçmek isteyen 2-3 motosikleti sıyırdı ve en son kadının kullandığı motosiklete çarptı. Tur şirketleri bu kadar sıkışık programlar hazırlayarak sürücüleri hız yapmaya zorluyorlar. Sürücülerde kesinlikle kural tanımıyorlar. Üstelik Anex Tur gibi büyük bir firma bile bunu yaparsa diğerleri ne yapmaz?” dediler.