Bir süredir Alanya’nın en önemli gündem maddelerinden olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri geçtiğimiz Çarşamba günü yapıldı. Kazanan tekrardan Mehmet Şahin oldu. Kim kazanırsa kazansın, eminim ki kazanan Alanya olacaktı. Mehmet Şahin’in de Mustafa Tuna’nın da ne olursa olsun Alanya için çalışacağından hiçbirimizin şüphesi yok diye düşünüyorum.

Seçim çalışmaları boyunca her iki tarafı da sık sık gözlemledim, söylemleri dinledim, etraflarındaki insanlara ve o insanların tavrına baktım. Benim de bir oy hakkım olduğu için bana göre en çok hak eden kimse ona oyumu vermek istedim çünkü. Her iki tarafın da söylemleri, projeleri çok güzeldi onda hiçbir sıkıntı yok. Sonra her iki tarafın da destekçilerine, etrafındaki insanlara bir baktım da, gerçekten kalben destekleyen de çok menfaatçi, çıkarları için seçimlerde ön planda olan da çokmuş. Gerçi bu gibi insanlara her zaman var, her seçimde, her etkinlikte ön planda olmaya çalışan insanlar, bunlara şaşırmamak lazım artık değil mi?

Artık seçimler bitti, her şey asıl bundan sonra belli olur, ak koyun kara koyun elbet çıkar ortaya. Kimin neyin peşinde olduğu tek tek kendi kendine dökülür değil mi? Mesela daha seçimin bitiminin hemen ardından kendini belli edenler oldu. Kim kazanmış kaybetmiş umurunda olmadan sosyal medyasından, ‘oohh bizim komite kazandı ki, bu bana yeter ben bir yerlere gelirim artık’ tarzı paylaşımlar yapılmasaydı keşke. Bazısı da sadece alacağı paranın derdine düşüp ona göre paylaşımlar yapmasaydı keşke. Seçimin bir yüzü ‘vatanım, milletim, memleketim’ derken bir diğer yüzü bu kadar ‘iğrenç oyunlar’ olmak zorunda mı ki?

Sadece seçimlerle bağdaştırmayalım bunları, seçim olur, şehit gelir, şehrin ortasında cinayet olur, ya gözünün önünde adamı kıtır kıtır kesseler tek derdi, prim, reyting olanlar var. Haberleri takip eden herkes tahmin ediyordur az çok kimleri kast ettiğimi. Bu kadar mı değerlerimizden yoksun, bencil insanlar olduk ki biz? Daha neler neler yaşayıp, ‘herkes her şeyi bizde gördü, bizden duydu’ diye kendilerini kandıracaklar bakalım…

Temennim, Mehmet Şahin, aklı başında ne yaptığını çok iyi bilen bir yönetici, etrafındaki kendine zarar verecek insanları uzak tutarak tüm projelerini en güzel şekilde gerçekleştirmesi… Bu tarz insanlar sadece ona değil tüm Alanya’ya zarar veriyorlar çünkü...