Ligin güzel futbol oynayan iki takımı Sivas’ta karşılaştı. İkinci yarıya deplasmanda Beşiktaş galibiyeti ile başladıktan sonra 4 maçtır kazanamayan ev sahibi Sivasspor ile 11 günlük zorlu süreç sonrası evinde sayısız fırsatlardan yararlanamayarak Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilen Alanyaspor’un mücadelesi herkes tarafından merakla takip ediliyordu.

               Maça Sivasspor etkili başladı. 5. dakikada Mert Hakan’ın ortasına kafa vurmak isteyen Hakan’a, Caulker’in ayağını gereğinden fazla kaldırarak müdahalesi sonucu, pozisyonun VAR masasında incelenmesi ile kazanılan penaltıyı Mert Hakan 9. dakikada gole çevirdi ve skoru 1-0 Sivasspor’un lehine çevirdi. Maçın ilk çeyreği Sivasspor’un baskısı ile geçti. Gol yemeden atma düşüncesi erken golle bozulunca Alanyaspor’da oyunda dengeyi kurmak için bildiğimiz futboluna dönmeye çaba gösterdi. Bu seferde agresif oynayan Sivassporlu oyuncular top kaparak oyun hakimiyetini ellerinde tutmaya çalıştılar. İlk yarı boyunca iki takımda güzel futbol oynamak için ellerinden gelen çabayı gösterdi. İki takımında karşılıklı gol girişimleri sonuç vermeyince ilk yarıyı Sivasspor penaltıdan bulduğu golle 1-0 önde tamamladı.

               İkinci yarıya Alanyaspor Bammou’yu çıkarıp Fernandes hamlesi ile başladı. Fernandes’in girmesi ile daha etkili bir oyun kimliğine bürünen Alanyaspor, Sivasspor kalesinde etkili olmaya başladı. Alanyaspor bitiricilikte yeterince etkili olamayınca Erol Hoca, 64. dakikada Musa Çağıran’ı çıkarıp yerine ara dönemde transfer ettiği Mustafa Pektemek’i sahaya sürdü. Alanyaspor’un atak futbolu ile etkili olmaya çalışırken Sivasspor’da agresif futbolu ve top çalmaları ile skoru korumaya yöneldi.

               İki takımda rakipten sık top çalıp uzaktan şut çekerek skor üretmeye çabaladı. Sivasspor sahaya yayılarak oynadı. Sağ taraftan atak geliştirmeyi ve sık sık orta yapmayı tercih etti. Uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Bunu yanı sıra aşırı agresiftiler. Sık top kaptırdılar. Çok fazla bireysel hata yaptılar. Sık ofsayta düştüler. Rakip kaleye 3’ü isabetli 6’sı isabetsiz toplam 9 şut çektiler.

               Alanyaspor ise topla oynamayı domine eti. Uzaktan şut çekmeye çalıştı. Gol bölgelerindeki zayıflıkları sürüyor. Rakibe çok fazla top kaptırdılar. Bu sezonki en büyük zaafları tehlikeli bölgede faul yapma alışkanlıkları hala sürüyor. Çok fazla bireysel hata yaptılar. Rakip kaleye 4’ü isabetli 14’ü isabetsiz toplam 18 gol girişiminde bulundular. İsabetli şut sayısını artırmaları gerekiyor.

               Bu galibiyet Sivasspor’un tekrar zirveye tutunmasını sağladı. Sakat oyuncuları da yavaş yavaş iyileşiyor. Bundan sonraki performansları kendilerinin ligi nerede bitireceği konusunda etkili olacak.

               Alanyaspor iyi oynadığı bir maçı daha puansız kapattı. Alanyaspor şimdi bu hafta önündeki takımların kendi lehine skorlarla sahadan ayrılmasına bakacak. Puan şablonunda Sivasspor haftayı lider kapatırsa Alanyaspor zirveden fazla uzaklaşmamış olur. Alanyaspor’un iyi oynarken kaybettiği bu maçtan dersler çıkarıp, zirveden kopmamak adına önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Beşiktaş maçına bir an önce hazırlanması gerekiyor. Ligin ilk yarısında Beşiktaş için dönüm maçı olan Alanyaspor umarım bu yarıda da Alanyaspor için dönüm maçı olur…