İlk yarının liderliğini Sivasspor garantiledi. Ligin son haftasına girilirken en yakın rakibinin 4 puan önünde haftayı tamamlayan Sivassporilk yarı liderliğini de garantilemiş oldu.

Pazartesi gece maçında, deplasmanda Denizlispor ile karşılaşan Alanyaspor sağanak yağmur oldu, gol yağdırdı. Rakibine göre daha atak oynayan Alanyaspor 35 ile 43. dakikalar arasında peş peşe bulduğu 3 golle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. Özellikle kısa pasları tercih eden, ortadan ve sol kanattan ataklarda etkili olan, Alanyaspor izledik. İkinci yarıda da 78. ve 86. dakikalar arasında önce Alanyaspor, sonra Denizlispor ve maçın skorunu ilan eden Alanyaspor golleri sağanak gibi geldi. Maç deplasmanda oynayan Alanyaspor’un 5-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu güzel galibiyete rağmen Alanyaspor kalesinde tehlike oluşturacak yerlerde faul yapma hastalığına çare bulmak zorunda.

Cumartesi günü Galatasaray ligden kopmamak, Göztepe ise üst sıralara tutunmak için karşı karşıya geldiler. Göztepe’nin daha çok istediği bir maç oldu. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Göztepe Galatasaray’ı zorda olsa 2-1 yemeyi başardı. Galatasaray sezon başından beri en çok pozisyon yaşadığı bir maç çıkarmasına rağmen gol sorununu çözemedi. Maçta atılan üç golün üçü de Göztepeli oyunculardan geldi. Sahaya iyi yayılan Göztepe, Galatasaray’a zor anlar yaşatmayı becerdi. Duran topları da etkili kullanan Göztepe maçı 2-1 kazanmayı bildi.

Pazar günü gündüz maçında lider Sivasspor,  Gençlerbirliği deplasmanında uzun süre 1-0 önde götürdüğü maçta ikinci yarıda Gençlerbirliği’nin bulduğu gollerle bir anda 2-1 geriye düştü. Maçın uzatma dakikalarında beraberlik golünü atarak maçı 2-2 getirerek kendisi için çok değerli 1 puanı aldı. İki takımda rakipten sık sık top çaldı. İki takımda bitiricilikte güçlü gözüktüler. Sivasspor orta açmayı tercih ederek oynadı. Gençlerbirliği ise uzun topla oynamayı tercih etti.

Pazar günü diğer gündüz maçında Kayserispor ile Başakşehir arasında oynanan maçta, Başakşehir ev sahibinin maçın 5. ve 10. dakikasında kendi kalesine attığı 2 golle 2-0 öne geçti. Kayserispor maçın 38. dakikasında skoru 2-1 yapınca ümitlendi ve ilk yarı 2-1 sona erdi. İkinci yarının başında Demba Ba’nın attığı golle Başakşehir 3-1 öne geçti. Herkes maçın bu skorla sona ereceğini düşünürken uzatma dakikasında Başakşehir attığı golle maçı 4-1 kazandı.

Pazar akşamı bütün gözlerin üzerinde olduğu Fenerbahçe- Beşiktaş maçında ise, Başakşehir’i çalıştırırken üç büyüklere karşı kora kor oyun oynatan Abdullah Avcı gitmiş yerine başka biri gelmiş gibi idi. Fenerbahçe’nin sezon başından beri oynadığı oyuna hiçbir önlem almadığı gibi sanki hafta boyunca futbolcular ile beraber yan gelip yatmışlar. Beşiktaş’ın çok kötü olduğu bir maçta Fenerbahçe diğer takımlara oynadığı futbolu oynamasına rağmen çok iyi futbol oynuyor gibi görüntü verdi. Her zaman söylediğim gibi yurt dışında çok iyi maçlar yöneten Cüneyt Çakır, maalesef ülkemizde iyi yönetim sergilemiyor. Beşiktaş lehine olan penaltıyı vermiş olsa, maçın hikayesi yine değişmezdi. İsteyen ve arzu eden Fenerbahçe idi ve maçı ilk yarısını birini penaltıdan attığı gollerle 2-1 önde bitirdi. İkinci yarıda da attıkları bir golle maçı 3-1 kazanmasını bildi.

Pazartesi günü diğer maç ise Konyaspor ile Trabzonspor arasında yine gece oynandı. Sert geçen maçta ev sahibi Konyasporda 5 oyuncu 6 sarı kart gördü. Konyaspordan Ömer Ali Şahiner ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Deplasman takımı Trabzonspor ise iki sarı kart gördü. Maçı da Trabzonspor, dakika 38’de attığı golle 1-0 kazandı.