Ligin 9. haftasına lider başlayan Alanyaspor, Cumartesi günü gündüz Antep deplasmanındaydı. Alanyasporlu futbolcular, ilk yarıda her zamanki gibi etkili performans sergilediler. İlk yarıyı golcüleri Papis Cisse’nin ayağından kazanılan golle 1-0 önde soyunma odasına girdiler. 2. yarı her zaman ki futbolları yerine temkinli futbolu tercih eden Alanyaspor hakemin yaptığı büyük hata sonucu aleyhine verilen faul sonunda duran toptan kalesinde golü görünce Antep deplasmanında 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Alanyaspor böylece hakem hataları sonunda puan kaybetmeye devam ediyor. Hakem hatalarından puan kaybetmesine rağmen liderliğini en yakın rakibinin 1 puan önünde 6 haftadır devam ettiren, Alanyaspor kocaman bir alkışı hak ediyor. Liderin maçına gazete ve televizyonların gereken önemi vermemesi ise üzüntü verici bir durumdur. Bu sezon ligin en güzel futbolunu oynayan takımlardan birisi Alanyaspordur.

Aynı gün akşam maçında, Fenerbahçe evinde zor geçmesi beklenen Konyaspor’u 5-1’lik bol gollü bir skor ile geçti. Bu farklı galibiyette rakibin direncini Rodrigues’in attığı erken gol ile çabuk bir şekilde kırdı. 17 dakikaya sığdırdığı 1’i kendi kalesine olmak üzere atılan 4 gol skorun birden bire artmasını sağladı. Böylece Fenerbahçe ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. İkinci 45 dakikada güzel ve etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe 2 gol  daha atarak, Konyaspor’u 5-1 mağlup edince 17 puanla 2. sıraya yerleşti.

Pazar günü oynanan derbi müsabakasında ilk 30 dakika ev sahibi Beşiktaş ile rakibi Galatasaray amatör takımlar gibi oynadılar. Galatasaray, Beşiktaş gol atsın diye çabalıyor, Beșiktaș ise atmamak için elinden gelen çabayı gösteriyordu. İlk yarının son çeyreğinde Beşiktaş defansı inanılmaz toplar kaptırdı ama bu sefer de Galatasaray skor üretemedi. Böylece ilk yarı golsüz berabere bitti. İkinci yarı Beşiktaş daha atak oynamaya başladı. Umut’un arka arkaya 3 defa cılız şutu skor getirmedi. Daha zor pozisyonda şık bir kafa golü ile skoru 1-0 yaptı. Golden sonra Galatasaray atak oynasa da skoru değiştiremedi ve derbinin kazananı Beşiktaş oldu. Bu skor Beşiktaş’ın rahat bir nefes alıp üst sıralara tırmanmasını sağladı.

Ligin son maçı ligin iki iddialı takımı Başakşehir ve Trabzonspor arasında pazartesi akşam saat 20.00’de başladı. İlk çeyreği karşılıklı top kayıpları ile geçti. Daha sonra zaman zaman saman alevi gibi parlayan sonuçsuz geçen Başakşehir atakları oldu. İlk yarının son çeyreğinde Trabzon daha fazla topa sahip olmasına ve Başakşehir kalesinde baskı kurmasına rağmen bitirici vuruşları yapamayınca ilk yarı başladığı gibi golsüz sona erdi. İkinci yarının ilk çeyreğinde Başakşehir etkili bir oyun sergiledi. Trabzonspor ilk etkili atağında korner sonucu penaltı kazandı. Penaltı golü ile öne geçenTrabzonspor  yine bir penaltı golüne engel olamadı. Eşitlik sonrası Başakşehir, Trabzon karşısında baskısını artırınca galibiyet golünü de buldu. Karşılıklı ataklar sonucu Trabzonspor maçın uzatma bölümünün son dakikalarında golü buldu ve beraberliği sağladı. Maçın hakkı beraberlikti, 2-2 bitti. Maçın sonunda, iki takımda 1 puanı cebine koydu.

Malatyaspor’un Kayserispor karşısında 4 galibiyetli golü azımsanacak bir sonuç değil. Bu sonuçla ligin en golcü takımı 2.45 ortalama ile Malatyaspor oldu.

9. hafta sonunda da gördük ki Anadolu kulüpleri geçmiş sezonlardaki gibi lider ile aralarındaki makasın açılmasına izin vermiyorlar. Her takımın birbirini yenebileceği bir lig izliyoruz. Umudum odur ki bu durum sezon sonuna kadar devam eder.