Alanyaspor’un bu hafta evinde şansız şekilde bir puanla ayrıldığı Osmanlıspor maçı birçoğu için belki Alanyaspor’u riske sokan bir skor ama bence Antalyaspor’un da galibiyetiyle Ligde kalacağımız garantilendi gibi. Tabi matematiksel olarak hala bir ihtimal var gibi ama ben öyle bir sonuç olacağını asla düşünmüyorum.

Ligin yorgunluğu, sakat oyuncuların olması, iki takımı hatta düşme potasında yer alan tüm takımları ilgilendiren bu maçın stresi, az çok belli etmişti aslında skorun böyle olacağını. Tabi gönlümüz galibiyetten yanaydı ama ne olursa olsun rakiple aramızdaki farkı korumamız çok iyi oldu.

Fernandes ve Mbilla’nın sakatlıklarından sonra Taha, Tzavellas ve NSakala’nın cezalı duruma düşmesi hiç iyi olmadı ama ben kesinlikle eminim ki bu takım bu inanç, bu hırs ve gücüyle Sivas’tan en kötü bir puanla dönecek ki bir puana razı olacak bir takım değil Alanyaspor inşallah 3 puanı kapıp gelecek.

Şimdi bunları bu kadar emin ve bol keseden atıyormuşum gibi gözüküyor olabilir ama bana göre durum gerçekten bu. Alanyaspor gerek oyuncu kalitesi, gerek hırsıyla bu alt sıraları hak etmeyen bir takım, bu yüzden de 3 puan ile döneceğine inanıyorum.

Gerek futbolcuları, gerek taraftarıyla, teknik ekibiyle, yöneticileriyle bir bütün olan takım, sonuna kadar Süper Lig’i hak ediyor. Her zaman olduğu gibi kalan son iki maçta da önemli olan takıma destek olmak… Kinaye yapmanın, laf sokmanın hiçbir anlam ifade etmediği bu dönemde ayrışmak değil bir olmak gerekiyor.

Körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı yapmak hiçbir işe yaramayacak. Dışarıdan sadece sakil duruyor üstünüze almaya çalıştığınız vasıf. Kaldı ki öyle bir vasıf veren de yokken kendi kendini yetkilendirmek tuhaf geliyor sadece. Kimse kimseyi sevmek, desteklemek, yanında olmak zorunda değil asla ama SAYGI DUYMAK ZORUNDA diye düşünüyorum. Bu hepimiz için geçerli. Mesut Hoca’nın mesela nasıl bir insandır bilmem, kişiliği hakkında bir şey söylemek zaten benim haddim değil ama hocalığı bence gayet iyi. Adam takımı uçurumdan kurtardı resmen, ipten aldı ya ötesi var mı? Acımasız eleştirileri en son hak eden insanlardan bence.

Biraz daha iyimser yaklaşmaya çalışıyorum Alanyaspor’a çünkü eleştirmek, harcamak en kolayı. İstesem bende herkes gibi bir ton eleştiri sıralarım yerli yersiz ama ne işe yarayacak? Moral bozmaktan, can sıkmaktan başka ne işe yarayacak. Hariçten gazel okumak kolay sonuçta…

Bu takım ve da diğer Anadolu takımlarında olduğu gibi çok kolay harcanmaya çalışılıyor. Bize verilmeyen penaltılar, karşı takımlara verilmeyen kartlar, verilen hatalı birçok karar… Bunlar ne hikmetse dört büyüklere çok daha rahat veriliyor. Bir fotoğrafa denk geldim bugün mesela, şampiyonluğa oynayan dört takım aleyhine verilen penaltı sayıları var.

O kadar komik ki… Acaba bu istatistikleri Alanyaspor’a, Antalyaspor’a ve ya diğer Anadolu kulüplerine yapsak sayı ne olacak?

Hakemlere inat, fesatlara inat, çıkarcılara inat bu takım bu ligde uzuunn yıllar KA LA CAK!