Ben beş yıldır Alanya’dayım, bazıları bunu bilmeden beni Fenerbahçeli olmamla eleştirmeye kalktı ama bunu zaten gizlemedim… Unutulan bir durum var yalnız burada, ben Alanyalı değilim evet, doğuştan Alanyasporlu da değilim ama geldiğim günden beri Alanyaspor’u takip eden biriyim.

Yalan yok başlarda sadece işim gereği takip ediyordum ve hiçbir duygum da yoktu takıma karşı ama bilinmesi gereken bir şey var ki; bu takımda öyle bir ruh var ki, kendine bağlamaması imkansız. Her taraftarın takımından beklediği şeydir, takımda ruh olması, hırs, istek olması… Alanyaspor’da da bu fazlasıyla var ve gözle görülür bir fark var artık taraftar sayısında… Bu bence Alanya için, Alanyaspor için büyük bir gurur ki Anadolu takımı diye tabir edilen ve taraftar sayısı az olması beklenirken gün geçtikçe artan bir takım.

YA DESTEK VERİN YA DA AÇIKÇA RENGİNİZİ BELLİ EDİN

Tabi başarılı oldukça aşağı çekmeye çalışan çok oluyor, eleştiren çok oluyor… Yapılan en ufacık hatayı devasa bir hale getirip gözlere sokmaya çalışanlar, atılan adımları yanlışmış gibi lanse etmek isteyenler, alınan bir mağlubiyetle silip geçenler… Bunlar her başarılı insana yapılan şeyler gerçi…

Bir oyunda sahadan aldığınız futbolcu için sanki maçı vermişçesine eleştirmek, Konyaspor maçını kaybettikten sonra ‘amaan bu takım zaten düştü tamam artık haberini yapmayalım, yok şu kadar maçta bu kadar puan aldı böyle rezil futbol haber yapılmayı hak etmiyor’ gibi garip haberler yapmak size ne kazandırıyor bilmem de ortada bir başarı varsa bunu takdir etmek lazım diye düşünüyorum. Hani bu tarz duygular sadece büyük takım taraftarında vardır, ‘yense de yenilse de her zaman takımın yanındayız’ düşüncesi, benim burada gördüğüm bu duygu Alanya taraftarında da var. Şehir Alanyaspor maçlarında öyle güzel kenetleniyor ki, işte içlerinde bazı sivrilmek isteyenler araya art niyet gözetmese…

LİGİN HEM EN ÇOK KONUŞULAN HEM EN ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRAYAN TAKIMI

Tamam, herkesin düşüncesi kendine bende böyle düşünüyorum bana göre büyümeye çalışan, her geçen gün gelişen başaran bir takımı bu denli ağır eleştirmek, harcamaya çalışmak saçma… Zaten hakem hataları yüzünden özellikle bu sezon birçok haksızlığa uğradı. Süper Lig’de aleyhine en çok penaltı çalınan takım oldu. 11 kez aleyhine penaltı verilmiş bu takım ki bunlara en acı örnekleri Osmanlıspor ile Ankara’da deplasmanda oynanan maçta 16 dakikada aleyhine 3 penaltı verildi, bu kadar haksızlık yapılmasına rağmen 11 maçta 9 mağlubiyet almasına rağmen, 2016-2017 sezonu ile aynı puan ve aynı sırada daha çok gol atarak başarısını katladı. Aynı puan aynı sıra belki ama atılan goller, oynanan oyunlar bana göre başarısını katladığının en büyük göstergesi.

Başkan Hasan Çavuşoğlu’nun geçen hafta lig değerlendirmesi yaparken söylediği gibi, Alanyaspor futboluyla, hırsıyla, inancıyla Alanya’da yaşamayanların bile sevdiği hatta herkesin ikinci takımı oldu.