Hayatın her alanında vardır başarılı olanı dibe çekmeye çalışan insanlar. Sürekli bir uğraşma çabaları, sürekli bir açık arama derdi. Bu nedense Alanya’da çok komik bir hal aldı. Sanırım Alanya çok büyük bir yer olmadığından, herkes birbirini tanıyor, e doğal olarak da aslında herkes her şeyi biliyor, görüyor.

Mesela Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bence gayet de Büyükşehir Yasası çıkması ile yetkileri kısıtlanmış olsa dahi Alanya için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Alanya gibi il bazında olan ve Türkiye turizminin en önemli bölgelerinden biri olan bir yer için yıllardır yapılmayan, yapılamayan birçok projeye imza attı. Seveni kadar sevmeyeni çoktur illa ki. Ama Sezar’ın hakkı Sezar’a diye de bir laf vardır. Yaptığı işleri görmemek, onları es geçmek de olacak gibi değil.

Öte yandan bu dediklerim sadece Adem Murat Yücel için değil, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney için de geçerli. Aralarında tatlı bir yarışma da var gibi mesela. Bana öyle geliyor. Her iki belediye de Alanya için elinden geleni fazlasıyla yapıyor. E bu da Alanya için çok iyi oluyor. Yani her halükarda kazanan Alanya oluyor.

Bunların yanı sıra bana saçma gelen, başarılarına rağmen acımasızca, arkası boş eleştiriler yapmaktan kendini alıkoyamayan da çok fazla. Eline telefonu alan ağzına geleni yazıveriyor. Önünü arkasını düşünmeden, doğruluğundan yüzde yüz emin olmasa da harcıyor karşısındakini. Alanyalı değilim belki ama beş yıldır burada yaşıyorum ve beş yıldır bu işi yapıyorum. Yaşım belki 29 ama şans işte şahit olduğum şeyler çok.

HERKES ŞİKAYETÇİ AMA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

Bunların yanında herkes Alanya’daki bazılarının gazetecilik anlayışından çok şikayetçi. Kopyala yapıştır yapmaktan başkan bir şey yapılmadığı söylenir durur. Bir kaçı haberi yazar diğerleri aynısını alıp geçer. Kimse de demez ki ‘bu yaptığıma gazetecilik mi’ diye. Kimisi vakit öldürmek, dedikodu yapmak için bu işin peşinde, kimisi takipçi kasıyor. Gerçekten komik bir durum yani…

Milleti eleştirmeden önce çuvaldızı önce kendinize batırın derim. Kendi yaptıklarını unutup başkasına attığınız her çamur, dönüp dolanıp bulacaktır sizi unutmayın. Birine bir şey dediğinizde ‘sende bunu yapıyordun a bilader’ derlerse ne cevap vereceğinizi bir düşün;)