Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Afrin’de Mehmetçiklerimiz, ülkemizi terör illetinden kurtarmak için canlarını hiçe sayarak o hainlerle çatışıyorlar. Haftasonu 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerimizi andık. Tam da o gün Afrin’deki Mehmetçiklerimiz Afrin’in merkezine girerek orayı da kontrol altına aldı.

Ülke olarak hepimiz oralara kilitlenmişken, herkes elinden gelen desteği onlara gösterirken, bunların yanı sıra hem onlar için hem Çanakkale Zaferi için herkes evinin, iş yerinin balkonlarına Türk Bayrakları asarak da destek olurken, Alanya’da bazı üzücü görüntülere şahit oldum. Herkes bayraklarını küçük, büyük asarken balkonlarına bazıları bu duyarlılığı dahi gösteremiyor.

Daha yeni birkaç gün evvel Alanya Diyarbakır’da şehit düşmüş Fatih’ini uğurlamışken, bu kadar hassas olduğumuz dönemde, bazıları hiç etkilenmemiş gözüküyor. En azından bayraklarını asarak destek olabilecekken buna dahi tenezzül etmemişler.

Alanya Milli duyguları çok yoğun yaşayan bir kent. Herkes birbirini tanır, bilir, birbirine kenetlenmiş bir kenttir. Bu tarz olaylara aşırı duyarlılık gösterilir her zaman. Ama şaşılacak olan bir iki yer değil, birçok binaya bakıldığında Türk Bayraklarını asmaya tenezzül dahi etmemiş insanlar var.

Milliyetçi Hareket Partisi Alanya eski İlçe Başkanı Cafer Uyar da, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla benim bu bahsettiğim duyarsızlığa dikkat çekmiş. ‘Bu gün 18 Mart Çanakkale zaferinin 103.yıl dönümü. Çanakkale’de ve tüm zamanlarda Türk Millti’nin varlığı ve bekası için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi Şükran’la anar ruhlarının şad mekanlarının Cennet olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

İki gün önce şehrimizde bir şehidimizi vatan toprağına emanet ettik ve bu gün Çanakkale Destanını yıl dönümü ve İNSANLARIMIZIN BU GÜN HİSSETİKLERİ.... ÇOK ÜZGÜNÜM.

Bilmiyorum fark ettiniz mi?’

Diyerek insanların onlar için şehit düşen askerlerimiz için bile bir Bayrağı çok gördüğünü ifade etmiş. Tabi anlayana… İnsanlar o kadar bencilleşmiş, o kadar umursamaz olmuş ki…

*******************************************

Az önce Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’in yaptığı açıklamaya göre, ALTSO Başkanlık Seçimleri 4 Nisan Çarşamba günü yapılacakmış. Oldukça çekişmeli geçeceği kesin olan seçimlere çok uzun bir süre kalmadı. Geçen yıl sonu yapılması beklenen seçimin ertelenmesi kime yaradı bilinmez ama birçok üyenin aklı hala karışıktır eminim. Her iki başkan adayı da eşit uzaklıkta olan üyelere neye göre oy verecek bilinmez. Ben mesela, bende bir ALTSO üyesiyim ama her iki adayın da ne yapacağını tam olarak bilmiyorum. Neler vaat ettiğini, hangisinin seçilmesi halinde nasıl bir başkanlık yürüteceğini tam olarak bilmiyorum. Birileri sürekli toplanıyor ediyor, bazı üyelere gidiliyor ama ben şahsen kimsenin ne yapacağını bilmiyorum bana ulaşan bir aday hiç olmadı daha. Kaldı ki benim bildiğim seçimlerde her oy önemlidir. Bakalım kimin için hayırlı ise o seçilir inşallah. Ben sanırım seçim gününe kadar karar veremeyeceğim, kime oy vereceğime:)