ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Esnaf Odası Başkanı , Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp ve çok sayıda esnaf katıldı.

Şahin: “üyelerimizi mağdur etmeyiz”

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Hijyen konulu bu eğitimi verme amaçlarının öncelikle dünya kenti Alanya’ya yakışır biçimde güvenli gıda hizmeti sunmak ve sektör temsilcilerinin mağduriyetinin önüne geçmek olduğunu vurguladı.

ALTSO’nun eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz zaman ilk olarak ALTSO Akademi’yi kurarak, eğitim çalışmalarını bir çatı altında topladık. Devamında kişisel gelişim seminerleri ve mesleki eğitimlere büyük önem verdik. Yaptığımız çalışmalar ülkemizdeki çok sayıda odaya ve sivil toplum kuruluşuna örnek oldu” dedi.

Şahin: “eğitim kampüsü haline getirdik”

“Odamızı bir eğitim kampüsü haline getirdik” diyen Başkan Şahin, Alanya’da yükseköğrenimin gelişmesi içinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Alanya’mızda var olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde ‘ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nu’ hizmete açtık. Alanya’mızda yaşanan ara eleman sorununa bu şekilde çözüm üretmeye çalıştık. Okulumuzda sektöre kalifiye eleman yetiştirilecek” dedi.

Temel Gıda Hijyen Eğitimi hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Fırıncılara, ekmek taşıyanlara, satışını yapanlara, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlara gıda hijyeni konusunda eğitim verilmesi geçtiğimiz yıllarda zorunlu kılınmıştı. Bugünde esnaflarımızla bu eğitim nedeniyle birlikteyiz. Eğitimin esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasından sonra söz alan Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp ve Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’de hijyen eğitimi konusunda bilgiler aktararak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ise ‘Temel Gıda Hijyen Eğitimi’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar’ın konuşmasının ardından, Tarım İlçe Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar katılımcıları bilgilendirdi. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Hijyen Belgesi almaya hak kazandı.