HABER - Yüksel SOYLU

Yıllardır il olmaya aday gösterilen ve Türkiye’de bazı illerden daha fazla nüfusa sahip olan Alanya, uzun zamandır sağlık açısından eksiklik yaşıyor. Yerel nüfusu 300 bin’i geçen ve yaz aylarında milyonu insan sayısı ile oldukça kalabalık olan bu şehirde yeni doğan bebeklerin kapsamlı olarak tedavi görebilecekleri bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok.

VATANDAŞLAR DIŞARIDA YATIYOR

Yeni doğan bebekleri  erken doğumla dünyaya geldiğinde, solunum sorunu yaşandığında yada enfeksiyona kapıldığında  aileler Alanya’da olmayan sağlık imkanları yüzünden Antalya’da sevk ediliyorlar.  Hem maddi hem de manevi olarak çok yıpranan aileler bazen aylarca hastane kapılarını aşındırmak zorunda kalıyorlar. Bazı aileler otel tutarken, parası olmayanlar hastanelerde yatıp kalkıyorlar.

53 GÜN MÜCADELE VERDİK

Alanya’nın renkli simalarından Özcan Güler, benzer sebepler yüzünden Alanya’dan Antalya’ya sevk edildiğini ve 7 aylık doğan kızları ile 53 gün hastanede yatıp kalkarak psikolojik savaş verdiklerini belirtti. Güler, “53 gün sonra Antalya Anadolu yeni doğan bakım ünitesinden taburcu olduk. Bizleri burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Alanya’da yeni doğan yoğun bakım ünitesi olsaydı eğer belki tedavimiz daha kısa sürecek ve bu zorlu süreci daha kolay atlatacaktık. Başkaları da aynı durumdan etkilenmesin, yetkililer bu işe bir el atsınlar.” dedi.