Haber - Burak ÖZTUNÇ

Alanya Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlık ettiği toplantıda Alanya’daki son gelişmeler değerlendirildi ve kararlar alındı.

Meclis’in en dikkat çeken önergesi ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Belediye Meclis Üyesi olan Nazmi Zavlak’tan geldi. Meclisin en genç üyesi olan Zavlak, Sapadere Kanyonu’nun gelirleri ile bölgede bulunan yardıma muhtaç öğrencilerin okutulmasını istedi.

"KÖY ÇOCUKLARINA BURS VERİLSİN"

İşte Zavlak'ın mecliste gerçekleştirdiği ve vatandaşlardan tam not alan o konuşması:

“Sapadere Mahallemizde bulunan Sapadere Kanyonu hakkında görüşlerimi bildirmek isterim. Bildiğiniz üzere bu kanyonun işletilmesi için daha önce defalarca ihale yapılmasına karşılık, ihaleyi kazanan kişiler gerekli şartları yerine getirmemiş ve kanyonun işletmesini Belediyemiz devralmıştı.

Alanya Belediyemizin bu işletmesinden bölge halkı büyük bir memnuniyet duysa da halkımızın ve bizlerin bir isteği var. Bölgede bulunan Demirtaş Mahallemize bağlı 23 köyünde bu kanyondan yarar elde etmesi gerektiğinin kanaatindeyim.

Alanya Belediyemizin eğitime verdiği önemi de göz önüne alarak, bölgedeki 23 köyümüzde belirlenen ihtiyaç sahibi gelir düzeyi düşük öğrencilere Sapadere kanyonun da elde edilecek olan gelirin bir kısmını bu köydeki çocuklarımıza burs olarak verilmesini düşüncesindeyim.

O bölgemizi temsil eden belediye meclis üyelerimiz de muhakkak ki bu konu hakkında onlarında bir olumlu düşünceleri mevcuttur. Belediye başkanımızın ve Meclis üyesi arkadaşlarımın konu hakkında düşüncelerine başvurarak bölge halkımıza böyle bir yararın sağlanmasını canı gönülden destek isterim.”

BÖLGE HALKINDAN BÜYÜK DESTEK

Nazmi Zavlak'ın önergesi Demirtaş bölgesinde de büyük yankı uyandırdı. Bölge halkı Zavlak'ın önergesine büyük bir destek vererek sosyal medyadan Alanya Belediyesi'ne çağrı yaptılar. Güzel düşüncesinden dolayı Zavlak'a teşekkür eden vatandaşlar, Alanya Belediyesi'ni bu fikrin hayata geçirilmesi için çalışma yapmaya davet ettiler.

Bölgenin aktif isimlerinden olan Caner Kırbaş'da Nazmi Zavlak'a teşekkür ederek, Demirtaş bölgesini temsil eden meclis üyelerinin de bu fikre destek vermesi gerektiğini belirtti.