Haber - Gazete Alanya

Gazipaşa Belediyesi dün aldığı flaş bir kararla ilçedeki otopark ücretlerini kaldırmış ve araç parkını tamamen ücretsiz hale getirmişti. Komşu ilçede alınan bu karar Alanya’da da geniş yankı buldu. Bir çok vatandaş aynı uygulamanın Alanya’da da yapılmasını isterken, bazı kesimler ise Alanya’da otopark ücretlerinin olması gerektiğini savundular.

“YARISINDAN FAZLASI BOŞ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bugün gerçekleştirilen haftalık olağan encümen toplantısı sonrası otopark tartışmaları ile ilgili konuştu. Gazetecilerin Alanya Belediyesi’nin otopark ücretleri ile ilgili bir çalışmasının olup olmadığını sorması üzerine Başkan Yücel, “Biz ulaşım ve otopark olayının bölgenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anda şehrin iki tane kapalı bir tane de açık olarak Alanya Belediyesi’ne ait otoparkı var. Herkes otopark sorunu olduğundan bahsediyor. Ama şimdi çıkınca gidin ve bakın 3 otoparkında yarısından fazlası boş. “ dedi.

“FARKI GÖRECEKSİNİZ”

Alanya’daki trafik ve park sorunu ile ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Yücel, Biz Alanya’nın sosyal ve ekonomik refah seviyesini arttırmak için uğraşıyoruz. Gündemimizde her zaman bu ve buna benzer istişareler yapıyoruz. Biz sorunun nerede olduğunu ve neler getireceğini çok iyi biliyoruz ve planlarımızı da buna göre yapıyoruz. Zamanla da bunun farkını göreceksiniz.” diye konuştu.