Haber: Gazete Alanya

Seçim çalışmaları, Ramazan ayı derken Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde bir ailenin yaşadığı dram gözlerden kaçtı. Her gün kurulan şatafatlı iftar sofralarında zengin ve elit insanları ağırlama yarışına girenler için ‘mübarek Ramazan Ayı’nda kimseler neden görmedi bu dramı’ sorusu akıllara geldi.

24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekili adaylarının seçim gezileri arasında derme çatma bir çadır evde yaşayan bu aileyi fark etmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Yaklaşık 20 yıldır sera çadırında 3 çocuğuyla birlikte yaşayan ailede, babanın işsiz ve gelirsiz olduğu, ailenin etraftan gelen ufak tefek yardımlarla kıt kanaat geçinmekle yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

Bu ailenin derme çatma bir sera çadırında yaz kış hayatlarını burada sürdürmeye çalıştıkları öğrenilirken, kaldıkları yerin doğru düzgün bir kapısının dahi olmaması, böceklerden korunmak için alçıyla kaplanmaya çalışılmış olması, yürekleri parçaladı.

Gazete Alanya olarak Alanya’daki yetkilileri, bu aileye yardım elini uzatılmaları ve destek olmaları için göreve davet ediyoruz.