Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yerel Gündem 21 Evi’nde Nurhan Özcan başkanlığında üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Kent Konseyi, yerel seçimleri değerlendirdi. Toplantıda konuşan Konsey Başkanı Nurhan Özcan, seçimde yerelde demokrasinin kazandığını söyledi. Özcan, "Bugün yerel seçimlerden sonra ilk konsey toplantımızı gerçekleştirdik.  Yerelde demokrasinin kazandığını düşünüyorum. Alanya Belediye Başkanlığına 2'nci kez seçilen Adem Murat Yücel'e ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek'e başarılar diliyorum.  Bizler de yerel yönetimler olarak birlikte çalışacağız. Kentimiz ve Antalya'mız çin hayırlı olsun" dedi.

'SU KABAĞI FİDESİ DAĞITILACAK'

Konsey olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Özcan, "Önümüzde yoğun bir programız var. Yine her sene belediye ile ortak yaptığımız su kabağı projemiz var. Su kabağı fidelerini haftaya vatandaşlarımıza dağıtacağız. Aynı zamanda diğer faaliyetlerimizi, meclislerimizin ve çalışma gruplarının faaliyetlerini görüştük. İlerleyen dönemlerde  bunları basınımızla ve halkımızla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DAN SEVİNDİRİCİ HABER

Alanya Kent Konseyi olarak, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın yönetim kurulunda yer aldıklarını belirten Özcan, Azerbaycan Turizm Fuarı’na Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında katılım sağladıklarını belirterek, Alanya'yı tanıttıklarını belirtti. Özcan,"Alanya tanıtımı için Azerbaycan'a gittik. Çok güzel olumlu bir fuar geçirdik. Şehrimiz ve kentimiz için güzel bir tanıtım yaptık. 2018'de Azerbaycan'da en çok tercih edilen destinasyonlardan Alanya, İstanbul'un ardından 2'nci sırada yer alıyor.  Buta Hava Yolları'nın Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na kış aylarında haftada 1 sefer düzenliyor, sefer sayısı Haziran ayında 2'ye çıkacak. Buta, Azerbaycan ve Alanya çevresinde turizm açısından çok önem arz eden bir durum. Aldığımız  bilgilere göre de geçen yıl yüzde 85 oranında doluluk olmuş, doluluk oranının bu sene artış göstereceği düşünülüyor. Bu da şehrimize hayırlı olsun" dedi.