Kur’an Kursu Öğretmenleri kursun ilk gününde öğrencileri çeşitli ikramlarla ve sürprizlerle karşıladı. Öğrenciler ilk derslerinde camiyi ve kur'an kurslarımızı tanıma ve bilgilendirme şeklinde geçirdiler. İlçe Müftüsü Vekili Murat Demirhan, Yaz Kur’an Kursları açılış programlarına katılarak öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Her yaş grubundan öğrencilerin eğitim-öğretim görebileceği Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan kitaplar ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak verildi.

Her yıl bir temaya dikkatleri çeken Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl için ise “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlâkı Kur'an Olsun” temasını ön plana çıkarıyor. Yaz kurslarında eğitim görecek öğrenciler, Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinliklerde de bulunabilecek. Kurslara yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklar katılabilecek. Kur'an kurslarına çocuğunu kayıt yaptırmak isteyen veliler Camilere ve Kur’an Kurslarına müracaat etmeleri yeterli olacak.Kurslar iki dönem ve üç kur şeklinde düzenlenecek olup öğrencilerin hazır bulunuşlukları dikkate alınacaktır.

Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim dersi baş dersimiz olacak. Bunun yanında ezber, itikad, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek. Kursta çocuklara ayrıca Hz. Peygamber (s.a.v.)'in örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekat, hac, oruç gibi bilgiler de öğretilecektir.Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizin birlik beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacaktır. Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine yer verilecektir. Dini bilgiler dersinde ibadetlerin birlik ve beraberliğimize katkısına vurgu yapılacaktır.

Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecektir. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile ilgili öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecek, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapılacaktır. Öğrenciler arasında usul ve esaslar çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışmaları düzenlenecektir.

YAZ KURSLARI TATİL HAVASINDA GEÇECEK

Kurslarda çocuklar hem doyasıya oynayıp eğlenecek hem de dini bilgiler öğrenecekler. Camilerde, kurslarda ya da diğer yerlerde açılan yaz Kur’an kurslarında dersler tatil havasında geçecek, öğretimler oyunla, eğlenceyle olacak. Öğrenciler kurslarını değiştirdiklerinde, gittikleri yerlerde kurslarına kaldıkları yerlerden devam edebilme imkanına sahip olacaklardır.

EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİ “SEVGİ” TEMALI İŞLENECEK

Yaz Kur’an Kurslarında derslerin “sevgi” teması merkezli işlenmesine özen gösterilecektir. Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütecek, Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır.

Yaz Kur'an Kursları, 2 aylık bir zaman diliminden sonra ise 9 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek.

2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Takvimi ise Şu Şekilde:

I.DÖNEM KAYITLARI: 10 HAZİRAN – 24 HAZİRAN 2019

1. DÖNEM 17 HAZİRAN-12 TEMMUZ

II. DÖNEM KAYITLARI 08 TEMMUZ-22 TEMMUZ 2018

2. DÖNEM 15 TEMMUZ-09 AĞUSTOS

YAZ KURAN KURSLARININ ÖRGÜN EĞİTİME FAYDASI

Yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklar kış döneminde devam ettikleri okullarında özellikle Kur’an-ı Kerim ve din derslerinde daha başarılı oldukları görülmektedir. Öğrencilerin Yaz Kuran Kur’an Kurslarında aldıkları temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersleri okul döneminde ciddi manada destekleyici etki gösterirken bu derslere ayırması gereken zamandan da tasarruf ederek diğer derslere daha fazla vakit ayırabilmelerine imkân tanımaktadır.