Alanya Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığı öğretiliyor. Bunun yanında ezber, itikad, siyer ve ahlak konularında da bilgiler veriliyor. Kursta çocuklara ayrıca Hz. Peygamber (s.a.v.)'in örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekat, hac, oruç gibi bilgiler de öğretiliyor.

Yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilerin sıkılmamaları ve derse devamlılıklarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocukların Kur’an kurslarını sevmeleri sağlanıyor. İmam-Hatipler ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından düzenlenen kurs içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle de öğrencilerin motivasyonunun arttırılması sağlanıyor. Öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla da hayırseverler ve öğretmenlerin destekleriyle çeşitli ikramlar ve sürprizler yapılıyor.

Bu kapsamda son olarak Alanya Müftülüğüne bağlı Oba İzzet Azakoğlu Yaz Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla açık havada sinema izleme etkinliği düzenlendi.Patlamış mısırlar ve çeşitli ikramlar eşliğinde açık havada film izleme keyfi yaşayan öğrencilerin oldukça mutlu oldukları gözlemlendi. Bazı öğrencilerin ise ilk defa açık havada film izledikleri belirtildi.Yaz Kur’an Kursunu çok sevdiklerini ve oldukça mutlu olduklarını belirten öğrenciler etkinliği düzenleyen Kur’an Kursu Öğreticilerine memnuniyetlerini ifade ettiler.

Etkinlik iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.