İstanbul doğumlu olan Uzm. Klinik Psikolog Esra Ezmeci, Diş hekimi Suat Ezmeci ve Seval Ezmeci’nin kızıdır.2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim fakültesi Halka İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra 2011 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi fen edebiyat fakültesi psikoloji bölümünü 1.cilikle tamamlamıştır. 2014 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi'nde klinik psikoloji doktorasına başlamıştır, şu an halen klinik psikoloji doktora eğitimine devam etmektir.

2010 yılında İstanbul Çapa Devlet Hastanesinde psikiyatri bölümünde stajını tamamlamıştır. 2011-2018 yılları arası Prof. Dr. Özkan Pektaş ile birlikte Pektaş kliniğinde ve 2013-2017 yılları arasında İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde uzman klinik psikolog olarak görev yapmıştır. Hürriyet aile gazetesinde haftalık psikoloji konulu yazılar yazmaktadır.

Şu an Etiler Terapi merkezinde hastalarını görmektedir. Bu merkez bünyesinde bağımlılık tedavisi, aile/ilişki/ evlilik danışmanlığı,ergen psikolojisi, bireysel danışmanlık üzerine çeşitli konularda danışmanlık ve tedavi çalışmaları yürütmektedir. Esra Ezmeci bilişşel davranış terapisi, bağımlılık terapisi, aile/çift terapisi ve şema terapi üzerine çeşitli eğitimler almıştır.Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Psikolog Esra Ezmeci Instagram’da 200 bin takipçisi bulunuyor.