Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, “İŞKUR Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuruları başladı. Öğrenciler günlük 67 TL ücretle çalışma programında dahil olacak. Sosyal Çalışma Programı başvuruları 25 Haziran 2019 tarihinde başlayacak ve en geç 28 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.” dedi. Toklu, başvuruların İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacağını söyledi.

BAŞKAN TOKLU: GENÇLERİMİZ İÇİN DEĞERLİ BİR PROJE

Sosyal Çalışma Programlarının, gençler için çok değerli bir proje olduğunu, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından birisi olacağını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, “Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca cep harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak.” dedi.

“PROGRAM 3 AY SÜRECEK!”

Programla ilgili bilgi veren Başkan Toklu, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını belirtti.

Toklu programın detaylarını şu şekilde açıkladı:

“Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar.” dedi.

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabileceğini ifade eden Toklu, “Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programlarını düzenleyeceğiz.” dedi.

“ALANYA’DAN 39 ÖĞRENCİYE FIRSAT”

İlçe Başkanı Toklu, programın Alanya’da da uygulanacağını belirterek, “Ülke genelinde binlerce Alanya’da da tam 39 öğrencimiz bu programdan faydalanabilecek. Alanya Gençlik Merkezi’nde 9, Alanya İlçe Spor’da 5, Alanya Orman İşletme’de 5 ve Alanya Müzesinde 20 öğrenci programdan yaralanabilecek.” diye konuştu

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Öğrencilerin Sosyal Çalışma Programına başvuru yapabilmeleri için aktif olarak öğrenci olmaları gereklidir. Yani şu an Üniversitelerin 1,2,3,ve 4. sınıflarında öğrencilikleri devam edenler ve uzaktan eğitim alanlar SÇP'ye katılabilir. SÇP 'ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olması gerekiyor

Başvuru yapacak öğrencilerin dönem sonu genel akademik ortalaması 4'lük sisteme göre 2'nin, 100'lük sisteme göre ise 53.33 ün altında olmaması şart.

Sosyal Çalışma Programı'na başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olması ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada, çalışıyor kaydı olmamasını gerekiyor.

Sosyal Çalışma Programı uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler programdan yararlanamaz. Üniversitelerin yaz uygulama programlarından ders alan öğrencilere SÇP'den başvuru yapamaz.

GÜNLÜK 67 TL VERİLECEK

İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortaları da gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek.

Haftada 3 gün çalışacak öğrenciler ayda 12 x 67,35 TL = 808,20 TL ücret alacaklardır.