Alanya'daki bir otelde 30 Ekim- 3 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 4. İNES Uluslararası Akademik Araştırma Kongresi başladı. Eğitimden sağlığa, sanattan spora, tarımdan ekonomiye kadar birçok farklı alandan akademisyeni bir araya getiren kongrede 4 gün boyunca 970 bildiri, 2 panel ve 8 de konferans gerçekleştirilecek.

Eğitimin başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Alanya, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İNES Akademik Araştırma Kongresi'ne 3'üncü kez ev sahipliği yapıyor. Son 2 yılda yaklaşık 2500 bilim insanının katıldığı kongrenin bu yılki açılış konferansına Kaymakam Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Prof. Dr. Caner Taslaman, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, Prof. Dr. İbrahim Uslu, Prof. Dr. Hayati Akyol, Prof. Dr. Neriman Aral, Dr. Kerim Sarıgül gibi alanlarının tanıdık simalarıyla birlikte ulusal ve uluslararası çapta yaklaşık 700 civarında akademisyen katıldı.

Kongrenin açılış konferansında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitimin Alanya için çok önemli bir noktada olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Eğitim, bizim olmazsa olmaz materyallerimizdendir. Şehrimizin eğitimin ışığında, bilimsel veriler doğrultusunda gelişen ve büyüyen bir kent olmasını istiyoruz. Yaptığımız her işte, ürettiğimiz her hizmette, hazırladığımız her projede en doğruyu, en iyiyi, en güzeli yakalamak için üniversitelerimizin kapısını çalıyoruz, değerli akademisyenlerimizin görüş ve önerilerine başvuruyoruz."

Alanya'da kongre turizmini geliştirerek turizm yelpazesini genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Yücel, "Turizmde belirli bir noktaya gelmiş olan Alanya'mızın eğitimde de öncü bir kent olmasını istiyoruz. Akademik çalışmaların ve akademik kongrelerin kentimizde yapılmasını çok önemsiyoruz. Kongre turizmini daha da geliştirerek hem bilimsel bilgiden daha çok yararlanmayı hem de turizmin 12 aya yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda kongre turizmini destekleyerek, geliştireceğiz. Bu önemli kongrenin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sizlere keyifli vakitler diliyorum" dedi.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sabahattin Çiftçi, tam anlamıyla bir bilim şöleni halinde geçmesi beklenen kongrenin panel ve konferanslarına ilgi duyan ve katılmak isteyen vatandaşların www.inescongress.com adresinden kongre programını inceleyerek kongre otelinin konferans salonunda ücretsiz bir şekilde panel ve konferanslara iştirak edebileceklerini açıkladı.