HABER – Gazete ALANYA

Gerek çevresindeki illere olan konumu, gerekse nüfusu sebebiyle Alanya’da yıllardır 82. İl olmaya aday gösteriliyor. Popüler bir sosyal medya platformunda açılan ve Türkiye’deki kullanıcılar tarafından oldukça fazla yorum alan “82. İl için öneriler” başlıklı bir konuya en fazla cevap Alanya olarak geldi.

Üniversitelerde yapılan araştırmalara konu olan, 82. İl için en güçlü aday olduğu belirtilen Alanya’nın ulaşım sistemindeki sorunları, Antalya’ya olan getirisini ve kentin daha fazla vatandaşı kaldırmayacağını göz önüne alan bazı vatandaşlar il olamayacağını ifade etse de 82. İl konusunda en kuvvetli adayın Alanya olduğu vurgulandı.

İŞTE ALANYA İÇİN YAPILAN YORUMLARDAN BAZILARI:

Ciddi olmak gerekirse kesinlikle Alanya il olmalı.

---------------

Alanya olur o aga, hem her yere uzak hem kendi havalimanı bile var. Alanya'dan önce il olan bir yer olursa, Alanyalılar isyan çıkartır. Ayrıca Manavgat'ı Alanya iline katmaya çalışırlarsa büyük kan çıkar.

---------------

Burada önemli olan kriter; aday ilçenin sirkülasyon yoğunluğu ve bağlı olduğu il ile olan mesafesidir.

Alanya ve Konya Ereğli arasında gidip geliyorum.

---------------

Alanya-Manavgat-Gazipaşa (Antalya) ve Anamur (mersin) ilçelerinin Alanya çatısı altında birleşip il olması gerekir.

Alanya 327 bin, Manavgat 240 bin, Anamur 66 bin, Gazipaşa 50 bin ortalama 700 bin nüfusu olmuş oluyor. Üç beş yıl sonra da büyükşehir olurlar.

---------------

%100 Alanya olmalı. Çoğu ilden büyük olan bir yerleşim yeri

---------------

Bence Alanya’dır. Neden mi ? 82 salı pazarı diye milyoncu dükkanları bile vardır. İl olmadan kendilerini il ilan eden ilçedir. Canım Alanya.