Alanya Belediyesi, Zabıta ekiplerince belirlenen kaçak yapılara müdahalelerini sürdürüyor. Birkaç gün önce Gazete Alanya’nın gündeme getirdiği Oba Mahallesi’nde hizmet veren Dilaver Çekiç’e ait olan Asia Beach Otel’in sahil bandındaki kumsal alana döktüğü ve Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu tespit edilen betonarme zemin, Milli Emlak Müdürlüğü’nün raporu, Alanya Kaymakamlığı’nın onayı ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerinin gözetiminde iş makineleri aracılığıyla yıkıldı.

Bir turizmcinin sahili bu şekilde katlederek adeta turizme balta vurması vatandaşlar tarafından tepkilere neden olmuştu. Kendi otelinin sahil bandındaki kumsala beton dökerek kumsalı tamamen işgal eden Dilaver Çekiç Alanyalı turizmciler tarafından abesle karşılandı. Alanya kamuyounun vicadanını sorgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuya duyarlılık göstererek bugün akşam saatlerinde yıkım ekibine talimat vererek, sahildeki beton yapıyı tamamen ortadan kaldırdı.

İşletme sahipleri de zabıta ekiplerince uyarılarak, durumun tekrarının yaşanmaması konusunda bilgilendirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Belediye olarak kaçak yapının her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçmişte de buna benzer çalışmalar yaptık, gelecekte de yapmaya devam edeceğiz. Sahil bandı kamunundur. Kimsenin işgal etmeye veya yapısını değiştirmeye hakkı yok” ifadelerini kullandı.