Orucun ilk günü dolayısıyla Alanya müftüsü Dr. İhsan İlhan Alış Camiindeki iftar hazırlıklarına katıldı. İftar hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Kardeşlerim! Kıymetli Alanyalılar! Bizleri Ramazan Ayına kavuşturan Yüce Rabbimize hamd ediyoruz. Bugün hayır sahibi kardeşlerimizin ikramlarını  ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmak,  rahat ve huzurlu bir şekilde iftarımızı açabilmek için Alış Cami görevlilerimiz Süleyman Coşkun ve Turgut Beden’in öncelikleriyle güzel bir çalışmayı başlatıyoruz.

Ramazan Ayının birinci günü itibariyle başlamak üzere inşallah Ramazan Ayı boyunca 65 yaş üstü olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine yemek servisi yapacağız. Diğer ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ise Alış Camimize gelerek iftarlıklarını alabileceklerdir. Bu vesileyle imkanı olmayan kardeşlerimiz sıcak bir yemekle buluşmuş olacaklardır.

NÖBET TUTAN RESMİ GÖREVLİLERİMİZ DE SICAK YEMEKLE İFTARIN YAPABİLECEK

İftar çadırımızda ayrıca nöbet tutan askerimiz, polisimiz gibi resmi görevi olan tüm görevlilerimize de sıcak yemek imkanı sağlayacağız.

HER GÜN YEMEK MENÜSÜ DEĞİŞECEK

Evlere servis çadırımızda her gün menümüz değişecektir. Bugünkü menümüzde sebzeli köfte, mercimek çorbası ve şehriyeli bulgur pilavı vardır. Yani normal bir evde bir iftar sofrasında bulunması gereken tüm imkanlar sunulacaktır inşallah.

HAYIR VE HASENAT NOKTASINDA ÖNCÜ OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Bizler Alanya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi olarak, Alanya’da görev yapan Din Görevlileri olarak hayır ve hasenat noktasında her zaman öncü olmaya gayret edeceğiz. Cenab-ı Hak bu öncülüğümüzde bizlere güç ve kuvvet ihsan eylesin. Toplumumuzun, milletimizin rızası, hoşnutluğu bizim için hedeftir. Cenab-ı Hak bu güzelliklerimizi daha da hayırlı güzelliklerle buluşmayı nasip eylesin.

RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MÜBAREK OLSUN

Cenab-ı Hak bu güzel ortamı hazırlayan herkesten razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Ramazan-ı şerifini tebrik ediyor, rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi olan bu ayın yeryüzündeki kötülükleri alıp götürmesini, müminler ve insanlık için kalıcı bereketler ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.