ÖZEL HABER - GAZETE ALANYA

Alanya’nın en işlek caddelerinden olan ve birçok lise ve ilkokulun bulunduğu Şekerhane Mahallesi, Bostancıpınarı Caddesi’nde kaldırım krizi bir türlü aşılamıyor.

Özellikle öğrencilerin gün boyunca çok sık kullandığı caddede hizmet veren işletmelerin kaldırımları işgal etmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.

ÖĞRENCİLERİN HAYATI TEHLİKEDE

Okulların en sık bulunduğu bölgede yaşanan kaldırım krizine veliler sert tepki gösterdiler. Okuldan çıkan veya okula giden çocuklarının hayatlarını bu işletmelerin tehlikeye attığını  belirten vatandaşlar, “Çocuklarımız kaldırımlarda yürüyemiyorlar, yola inmek zorunda kalıyorlar. Biz bile okula giderken zorlanıyoruz, bu küçücük yavruların hayati tehlikesi var. Buradaki işletmelere ağır cezalar verilmeli.” diye serzenişte bulundular.

SÜTÇÜ İMAM BUNU YAPARSA…

Alanya’nın en köklü firmalarından olan Sütçü İmam Pastanesi’nin minibüsünün kaldırıma park etmesi de ‘pes’ dedirtti. Yıllardır o bölgede hizmet veren ve öğrenciler sayesinde para kazanan bir işletmenin bile bölgedeki huzuru bozacak şekilde hareket etmesine sinirlenen veliler, “Bu işletme bizi hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Bu fotoğrafı yetkililere göstererek soracağız. Bizim çocuklarımız uçsunlar mı? Sütçü İmam Pastaneleri bu kaldırımlar babanın malı mı?” dediler.