Haber -Yüksel SOYLU

Olay geçtiğimiz hafta Gazipaşa'nın Muzkent Mahallesi'nde yaşandı. Muzkent Mahallesi'nde çiftçilik yapan Hilmi Yüksel Suriye'den Gazipaşa'ya gelen mülteci aileye sahip çıktı ve evine oturttu. Yaklaşık 1 yıl kadar evinde oturan Suriyeli aileye kardeşi gibi sahip çıkan Çiftçi Hilmi Yüksel'in başına gelenler “Besle kargayı oysun gözünü“ sözünü akıllara getirdi.

Yüksel'in evinde kalan Suriyeli adam yolda yürürken rahatsızlanıp biranda yere düştü. Suriyeli vatandaş daha sonra Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü ama ne olduysa burada oldu. Çünkü Suriyeli hastanede jandarmaya vermiş olduğu ifadesinde Hilmi Yüksel'in yanında 5 yıldır sigortasız çalıştığını iddia etti. Suriyelinin bu iddiası üzerine Gazipaşa Jandarma Garnizon Komutanlığı ekipleri Yüksel'in ifadesini alarak savcılığa sevk etti. Savcılık olaya takipsizlik verdi ve dosyayı Antalya Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderdi. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Antalya İŞKUR Müdürlüğü Çiftçi Hilmi Yüksel'e sigortasız işçi çalıştırmaktan 65 bin TL'ye yakın ceza yazdığı öğrenildi.

"MÜLTECİ DEDİK SAHİP ÇIKTIK"

Yaşanan bu olay üzerine görüştüğümüz Çiftçi Hilmi Yüksel, “Devlet savaş var diye Suriyeli mültecileri Türkiye’ye getirdi. Kimse onlara ev vermezken biz Müslüman diye onlara sahip çıktık ama farkında olmadan büyük hata yapmışız. Bunu çok geç öğrendik. Benim yaşamış olduğum bu olay yarın başka insanların da başına gelebilir.” diyerek bu konuda herkesi uyardı.

SÖZCÜ’DE YER ALDI

Gazete Alanya’nın yaptığı sonrasında tepkisiz kalmayan Sözcü gazetesi de konu hakkında haber yaptı. “Devlet affetmedi… Sen misin sigortasız Suriyeli çalıştıran!” adlı haber ile konuya dikkat çeken Sözcü’ye teşekkür ederiz.