Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde CHP Alanya İlçe teşkilatı, korona virüs tedbirleri sonrası yardım talebinde bulunan vatandaşlara her sabah mahalle mahalle gezerek gıda paket ve poşetlerini ulaştırıyor. Geçtiğimiz gün ise Alanya’da gıda talebinde bulunan 168 aileye CHP Alanya İlçe örgütü tarafından gıda yardımı yapıldı. Ancak yardım edilen kişilerin fotoğraflarının internet sitelerinde paylaşılması, Alanya’da ve sosyal medyada tepkiye yol açtı. Yapılan yardımların gizli bir şekilde gerçekleştirmek yerine sürekli sosyal medyada paylaşan teşkilat üyelerine “işin suyunu çıkardınız” şeklinde tepkiler de gecikmedi.

168 AİLE SEVİNDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket eden CHP Alanya İlçe teşkilatı, Alanya’da gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin tek tek adreslerine gidilerek, 168 aileye yardım erzak paketleri teslim edildiğini açıkladı.

ADETA ŞOVA DÖNÜŞTÜ

Yardım alan kişilerin bu şekilde rencide edilmemesi gerektiğini belirten Alanyalı vatandaşlar yardımların adeta şova dönüştürülerek reklam yapıldığını ifade etti. Sosyal medyada her yerde bu yardımları gören vatandaşlar, “Biz işin yardımında değiliz. Bu zor günlerde yardımlaşmak çok güzel bir şey bunun için belediyeye teşekkür ediyoruz. Ancak yardım edilenlerin yüzleri neden gizlenmiyor? Onların veya yakınlarının bu fotoğrafları gördüğünde rencide olabileceklerini kimse düşünemedi mi? Bence bu konuda işin suyunu çıkardılar artık.” dediler.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİ”

Öte yandan vatandaşlar Peygamber Efendimiz (SAV)’in “sağ elin verdiğini sol el görmemelidir” şeklindeki hadisi şerifini de hatırlatarak bu şekilde yardım yapmanın doğru olmadığını savundular. Yardım alanların gururunun kırılabileceğini belirten vatandaşlar bu nedenle gizli yapılmasının çok daha doğru olduğunu sözlerine eklediler.