HABER – Muammer SOYLU

Alanya ve çevresi için dün Meteoroloji tarafından uyarısı yapılan ve gece saatlerinde etkisi gösteren, saatte 100 km hıza ulaşan şiddetli fırtına şehirde adeta kaos yarattı.

Uzun yıllardır Alanya’da yaşayan vatandaşların birçoğunun hem fikir olduğu ve “Biz Alanya’da daha önce böyle şiddetlisine rastlamadık” dediği şiddetli esen o fırtına büyük maddi hasara yol açtı.

Birçok tarım alanını ve seraları yerle bir eden şiddetli fırtına ev ve işyerlerinin panjur ve camlarını yerlerinden fırlattı, yüzlerce kilo ağırlıktaki dev tabelaları kağıt oyuncak gibi devirdi, çöp konteynırı ve ağaçları parçalayıp yerinden söktü. Şehrin toz altında olduğu gecede işyerleri çadırları, güneşlik şemsiyeleri ile sundurmalar ise havada uçuştu.

“CANIMIZ BU KADAR UCUZ MU?”

Şiddetli fırtınanın ardından sabaha uykusuz uyanan vatandaşlar dışarı çıktıklarında devrilmiş dev bir tabela ile karşılaştılar. Gece birisi buradan geçseydi kesin hayatını kaybederdi diyen bir Mahmutlar mahallesi sakini, “Ne olduğunu bile anlamadık. Büyük bir gürültüyle duvardan fırlayan tabela yere düşünce deprem oldu sandık. Yüzlerce kilo vardır o tabela, gece biri oradan geçiyor olsaydı ölebilirdi. Canımız bu kadar ucuz mu?” dedi.