Hakkari’nin Irak sınır hattında bulunan Serabat üs bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Zekariya Zencirli (26) için Alanya Garnizon Şehitliği’nde yapılan cenaze törenine Alanya halkı büyük bir katılım gösterdi.

Cenaze törenine Cenaze törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haşim Çakmaklı, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileriyle, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Askeri görevliler ve sağlık ekiplerinin eşlik ettiği anne Leyla Çelik güçlükle ayakta durabildi. Şehit Zencirli’nin ailesi ve yakınları ise Türk bayrağına sarılı tabuta gelerek gözyaşlarına boğuldu.

Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Alanya Garnizyon Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar cenaze törenine çelenk gönderdiler.